Tysk flagga
English
Swedish
Händer som formar ett hjärta
Kristian Karlsson
Pingsspelare som slår på boll

VM-staden 2018

Den 29 april - 6 maj 2018 arrangerades LIEBHERR World Team Table Tennis Championships i Halmstad Arena.

Paris, Shanghai, Tokyo, Moskva, Kuala Lumpur – Halmstad! Aldrig någonsin tidigare har ett världsmästerskap i bordtennis spelats i en stad av Halmstads storlek, men våren 2018 var det dags. Den 29 april till 6 maj arrangerades Sveriges största idrottsevenemang och det största någonsin i Hallands historia i Halmstad Arena. 72 damlag och 72 herrlag från 100 olika nationer deltog, 25 000 besökare, 120 länder sände live till 350 miljoner TV-tittare.

Senast ett världsmästerskap i bortennis arrangerades i Sverige var 1993 och då var Göteborg värdstad. Arrangörer av mästerskapet var Destination Halmstad, Svenska Bordtennisförbundet och Internationella Bordtennisförbundet, som tillsammans skapade ett unikt mästerskap i absolut världsklass i värdstaden Halmstad.

VM-staden 2018

2018 står Halmstad värd för två världsmästerskap under samma år – lag-VM i Bordtennis och VM i Styrkelyft.

Upptäck Halmstad

Halmstad har närhet till allt, vilket gör Halmstad till det perfekta resmålet även för ett kortare besök. Här är ett förslag till dig som vill utforska Halmstad och vår stad på 24 timmar.

Upplev mer på plats

Passa på att upplev mer av vad Halmstad har att erbjuda. Önskar du hjälp och tips? Hör av dig till Halmstad Tourist Center. Telefon: 035-120200, e-post: info@tourist.halmstad.se eller besök oss på Köpmansgatan 20 i city.

Res till Halmstad

Det är lätt att resa till vår vackra stad med bil, tåg, flyg eller buss och när du är här är allt nära.

Boende i Halmstad

En god natts sömn är viktig för att göra din vistelse så bekväm som möjligt. Halmstad har ett brett utbud av hotell, charmiga pensionat, privata stugor, vandrarhem och bed & breakfasts.

Loggotyp för bordtennis-VM 2018

Officiell sida

Här hittar du allt sportslig information om mästerskapet LIEBHERR World Table Tennis Championships 2018

Följ oss gärna i sociala medier:
Facebook: @destinationhalmstad
Instagram: @destinationhalmstad, @enjoyhalmstad