Tysk flagga
English
Swedish
Halmstad Arena

Vävmässan 2020

Vävmässan 2020

Den 24-26 september 2020 arrangeras Vävmässan på Halmstad Arena. Mellan 8 000 - 10 000 svenska och internationella besökare förväntas komma till Vävmässan som är den största i världen i sitt slag.

Vävmässan arrangeras vart tredje år av Svenska Vävrådet och olika orter väljs för varje tillfälle. Den allra första Vävmässan gick av stapeln 1986, just i Halmstad. Nu är det dags igen!

Vävmässan erbjuder föredrag, textila utställningar och ett stort utbud av både svenska och internationella utställare.

- I Halmstad och runt om i Halland finns en livaktig vävtradition, många vävstugor, lång textil- och vävhistoria, intressanta konstnärer och innovativt nytänkande, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet om valet av arrangör.

Marita Jönsson, utvecklare - slöjd och konsthantverk, Region Halland, är lokal värd för Vävmässan 2020 och ser nu fram emot att få visa upp det halländska textilhantverket.

- Det känns fantastiskt att få välkomna alla vävare till Halland och Halmstad. Här finns en levande hemslöjdstradition som känns viktig att lyfta, för både tillresta och boende i länet, säger Marita Jönsson.

För besöksnäringen i Halmstad bidrar Vävmässan med många besökare vid en gynnsam tid på året.

- Vävmässan bidrar till att förlänga högsäsongen för vår besöksnäring. Vi hoppas också att mässan lockar ett stort antal utländska besökare, ända från Nordamerika till Japan. Vävmässan stärker Halmstad som konst- och kulturdestination och vi arbetar aktivt med att hitta olika synergieffekter till stora evenemang som detta, säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

www.svenskavav.com

För mer information kontakta

Tina Ignell, Ordförande i Svenska Vävrådet
Tel: 013 - 13 36 75
E-post: tina@vavmagasinet.se
www.svenskavav.com

Marita Jönsson, utvecklare slöjd och konsthantverk, Region Halland
Tel: 035 - 17 98 81
E-post: marita.jonsson@regionhalland.se