Tysk flagga
English
Swedish
Fotbollsmatch

Fotboll - UEFA F17 EM 2020

Fotboll - UEFA F17-EM 9-22 maj 2020

Ännu ett mästerskap landar nu i Halmstad. Denna gång står staden värd för UEFA F17-EM för flickor tillsammans med Falkenberg, Varberg och skånska Ängelholm. 2020 kommer vi alltså på nytt att stå som arrangör för ett europamästerskap i fotboll.

Vid dagens möte i UEFA:s exekutiva kommitté utsågs Sverige till värdnation för F17-EM för flickor 2020. Spelorterna är Halmstad, Falkenberg (huvudort), Varberg och Ängelholm. Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollsförbundet, kommenterar:

- Ett mycket glädjande besked för svensk fotboll. Vi vet att mästerskap på hemmaplan är en stor inspirationskälla för såväl spelare som ledare och allmänhet. Extra roligt är det att få arrangera ett ungdomsmästerskap, det var länge sedan!

Just fokus på ungdomar och i synnerhet flickor var avgörande för den gemensamma halländska ansökan, där också skånska Ängelholm trädde in för att få fyra godkända arenor i närområdet. Ann Johansson, chef på Halmstad Convention Bureau där den gemensamma ansökan hållits ihop, säger:

- Vi är väldigt glada och stolta att UEFA såg möjligheten i vår ansökan. Det gör att vi återigen får möjligheten att arrangera ett mästerskap här i Halland, tillsammans med skånska Ängelholm.

Johan Johqvist, Hallands fotbollsförbund, instämmer:

- Ett ungdomsmästerskap på hemmaplan ger alla våra föreningar här möjlighet att få inspiration, eftersom de får se förebilder spela på hemmaplan.

Samarbetet kring ansökningsförfarandet med Falkenberg, Varberg och Ängelholm har blivit ett startskott som har öppnat upp för andra gemensamma satsningar och ansökningar framöver. Ann Johansson ser det regionala samarbetet som en styrka framöver.

EM-slutspelet för F17 flickor 2020 kommer att arrangeras i Halland med Falkenberg som huvudort. Övriga spelorter blir Halmstad, Varberg samt skånska Ängelholm. Turneringen kommer att avgöras på våren det året, preliminärt i maj månad.

- Att arrangera internationella mästerskap är en prioriterad fråga i SvFF:s långsiktiga strategi. Inte minst viktigt är det att ett hemma-EM på ungdomssidan ger en värdefull slutspelserfarenhet för en ny generation landslagsspelare, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Mer information

svenskfotboll.se/uefa-f17-em-2020

 

Linda Hellring

Kontakt

Karin Prina
Projektledare
Mobil: 070-812 50 25
E-post: karin.prina@halmstad.se