Tysk flagga
English
Swedish
Kristian Karlsson

Ping pong power

Projektet Ping Pong Power är ett samlingsnamn för alla de pingisrelaterade aktiviteter som är planerade i Halland i allmänhet och i Halmstad i synnerhet mellan 2015-2018. Projektet är ett gigantiskt socialt- hälso- och integrationsprojekt som använder en av världens mest populära sporter, pingis, som draglok.

Under perioden kommer många komma i kontakt med pingis, via allt från sin förskola till sitt äldreboende genom eget spelande, som åskådare eller på annat sätt. Detta sker i samarbete med bland andra Internationella bordtennisförbundet, Svenska bordtennisförbundet, HBTK, förvaltningar och bolag i Hallands kommuner, Destination Halmstad, RF, Region Halland, föreningar och bolag där pingis står i centrum. Tillsammans arbetar vi för att fler människor ska få en chans att röra på sig, fler skolungdomar ska få möjlighet att prova på pingis och att möjligheten att arrangera en handfull internationella mästerskap ska öka.

Satstningen gör att vi kan hjälpa framtidens bordtennisstjärnor, bidra till fler utbildade ledare och göra både företag och personer delaktiga i den stora familjen som pingisen innebär i världen. Vi arbetar för att många med utländsk bakgrund ska vara värdar för de delegationer som besöker Halmstad i samband med exempelvis VM 2018. 

Under 2018 kommer besöksnäringen få visa färg, då vi välkomnar besökare från över 100 länder i samband med VM. Halmstad exponeras då för hundratals miljoner tv-tittare världen över.

Detta är bara början. Förhoppningsvis bidrar Ping Pong Power till att stärka Halmstad och Halland som pingisdestination och att stärka pingisen som sport i Sverige.

Mer information

pingpongpower.se

Planerade evenemang

Lag-VM i bordtennis 2018

Kontakt

Thomas Buza
Projektledare, Ping Pong Power
Mobil: 0708-72 73 78
E-post: info@pingpongpower.se

Peter Johansson
Koordinator, Ping Pong Power
Mobil: 0708-60 43 89
E-post: info@pingpongpower.se