Tysk flagga
English
Swedish
Tall Ships Races Halmstad 30 juni-3 juli 2017

Tall Ships Races Halmstad 30 juni-3 juli 2017

Bordtennis - World Team Championships 2018

Bordtennis - World Team Championships 29 april-6 maj 2018

Stadium Sports Camp 25 juni-8 juli 2017

Stadium Sports Camp 25 juni-8 juli 2017


Evenemang - det är alltid något på gång i Halmstad!

I Gyllene Tiders hemstad avlöser festligheterna varandra. Under hela juli spirar feststämningen redan när solen står högt på himlen; after beach på Solgården i Tylösand är minst sagt en klassiker. Hallandsgården bjuder på allsång och på Kafé Rotundans lilla scen i Norre Katts park uppträder både musiker och poeter. Under internationella Gatuteaterfestivalen och Kulturnatten är hela stan en skådeplats. På Halmstads Teater fylls salongen med förväntansfull publik. Programmet är fullspäckat med teater, revy, musik, opera, dans och musikal. På Halmstad Arena gör de större evenemangen inom idrott, show och mässor besök. Titta i vår evenemangskalender och hitta ett evenemang som passar dig.

Söker du även evenemang som arrangeras på äldreboenden eller mindre aktiviteter hittar du även dessa på halmstad.se.

Registrera ett nytt evenemang i evenemangskalendern / almanackan

Ladda ner evenemangsblad
Evenemang i Halland
Turista Hemma 21 maj

Lisa Ekdahl

LISA EKDAHL PÅ TURNÉ

Huset i Portugal ligger på en lummig höjd tio minuter från Atlanten. Sedan några år är det Lisa Ekdahls andra hem. Det var här i värmen hon återupptäckte Sverige och svensk musik sommaren för två år sedan. I köket, med laptopen på matbordet. 
- Jag vet inte riktigt varför men plötsligt fann jag mig själv Youtube:a gamla klipp med Cornelis, Beppe Wolgers, Monica Zetterlund, Barbro Hörberg och Ted Gärdestad… och sen kunde jag inte släppa det. Tio år har gått sedan albumet ”Pärlor av glas” (Lisas sjätte album på svenska, producerat av Lars Winnerbäck). Tio år med utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska, engelskspråkiga skivor, utsålda utlandsturnéer och mycket resande. Frankrike, Portugal, England, Kina, Brasilien. Med mera. Lisa berättar att hon försökt att skriva på svenska vid några tillfällen under utlandsåren men försöken har egentligen aldrig resulterat i något. 
- Det har bara inte funnits där konstaterar hon. Förrän nu. Det återuppväckta intresset för svensk musik gjorde att när Lisa, ännu en gång, fick frågan om att medverka i TV4:s "Så mycket bättre", tackade hon plötsligt ja. 
I höstens upplaga har vi fått höra Lisa göra sina egna unika tolkningar, och tolkas, av sex svenska artistkollegor. 
– Inspelningen på Gotland var fantastiskt underhållande. Jag hade så roligt, och hela grejen gjorde att jag ännu starkare påmindes om vad jag älskar med svensk musik. Jag var tvungen att börja skriva igen. Och spela in. Det gjorde hon. Och det gjorde hon bra. Dagar, kvällar och nätter tillbringades med gitarren i studion i hemmet på Södermalm. Resultatet låter som Lisa och medproducenten 
Mathias Blomdahl gjort en uppdaterad best of-produktion från det svenska 1960-tal hon så ivrigt kollade upp på Youtube. Och över detta historiska svenska ljudlandskap, Lisas karaktäristiska röst, som är precis lika mycket svensk musikhistoria. 
Låtarna är inspelade i klassiska Atlantis studio med ett drömband: Mathias Blomdahl (gitarr), Fredrik Dahl (Bo Kaspers, trummor), Per Texas Johansson (flöjt), Tomas Hallonsten (Anna Ternheim, med fl, keyboards), Josef Zakrisson (elbas) samt två 22-åriga supertalanger: 
kontrabasisten Mauritz Agnas och pianisten Milton Öhrström. Milton Öhrström? Just precis, Lisas son. 
– Han har vickat i mitt band under mina utlandsturnéer, och spelar helt enkelt så bra att han måste vara med i studion också, säger Lisa. 
På låten "Välkommen morgon" dyker ännu ett välkänt namn upp: skådespelaren och artisten Adam Pålsson (Torka aldrig tårar utan handskar bl.a.) i en duett tillsammans med Lisa. I oktober släppte Lisa upp tre låtar på EP:n ”Famna jorden”. Fullängdsalbumet ”När alla 
vägar leder hem” släpps på CD, vinyl och digitalt den 17 februari. 

Konserttid: Ca 90 minuter, ingen paus.

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00.
Ledsagare betalar fullt pris. Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Boka ›

Kontaktinformation

Plats
Halmstads Teater

Adress
Kungsgatan 25A / Fredsgatan, Halmstad

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Webbsida
www.halmstadsteater.se

Datum och tid

2017-02-22
Ons
19:30 - 21:00

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.