Tysk flagga
English
Swedish
Bordtennis - World Team Championships 2018

Evenemang - det är alltid något på gång i Halmstad!

I Gyllene Tiders hemstad avlöser festligheterna varandra. Under hela juli spirar feststämningen redan när solen står högt på himlen; after beach på Solgården i Tylösand är minst sagt en klassiker. Hallandsgården bjuder på allsång och på Kafé Rotundans lilla scen i Norre Katts park uppträder både musiker och poeter. Under internationella Gatuteaterfestivalen och Kulturnatten är hela stan en skådeplats. På Halmstads Teater fylls salongen med förväntansfull publik. Programmet är fullspäckat med teater, revy, musik, opera, dans och musikal. På Halmstad Arena gör de större evenemangen inom idrott, show och mässor besök. Titta i vår evenemangskalender och hitta ett evenemang som passar dig.

Söker du även evenemang som arrangeras på äldreboenden eller mindre aktiviteter hittar du även dessa på halmstad.se.

Registrera ett nytt evenemang i evenemangskalendern / almanackan

Ladda ner evenemangsblad
Evenemang i Halland
Turista Hemma 21 maj

Bordtennis - LIEBHERR World Table Tennis Championships 2018

Den den 29 april - 6 maj 2018 spelas LIEBHERR World Table Tennis Championships i Halmstad Arena. Utan tvekan kommer tävlingen att bli det största idrottsarrangemanget någonsin i Halmstads historia. 72 damlag och 72 herrlag, alltså totalt 144 lag från jordens alla hörn, kommer vara representerade under mästerskapet som kommer följas av hundratals miljoner tittare hemma i TV-sofforna.

Det var 2013 som Halmstad i sällskap av många andra världsstäder som Kuala Lumpur, Shanghai, Paris, Moskva med flera tilldelades mästerskapen. En fantastisk utmaning för hela pingissverige, organisationen för lag-VM samt det regionala och lokala näringslivet givetvis. Dock har Halmstad visat att stora arrangemang går att genomföra i staden med glans. Melodifestivalen, The Tall Ship Races och O-ringen är bara några av de evenemang som ägt rum i staden på senare år. På pingisfronten har det också arrangerats flera stora tävlingar. I mars 2015 spelades ITTF Legends Tour i Halmstad Arena och i oktober månad var det dags för LIEBHERR Men’s World Cup. Dessutom hamnade det europeiska kvalet till OS i Rio i Halmstad efter att ha blivit flyttat från Istanbul på grund av terrordåd. Den sistnämnda tävlingen var förmodligen det allra tuffaste testet där organisationen hade minimalt med tid på sig för att klara ut tävlingarna. Ett mycket hårt arbete där väldigt många drog ett tungt lass borgade för att det blev en rejäl framgång där i stort sett alla – spelare som ledare – var nöjda och glada.

Ett lag-VM är dock något helt annat. En organisation kommer växa fram och få jobba stenhårt för att kunna ro ett evenemang av den här storleken i land. Vi hoppas och tror att hela regionen Halland steppar upp och engagerar sig och besöker tävlingarna för det är en helt unik chans och fantastisk möjlighet att få vara med när lilla Halmstad hamnar i pingisvärldens fokus. Missa inte den! Dessutom, för att öka intresset kring bordtennis, synliggöra och etablera intressse kring lag-VM samt att visa på de positiva hälsoeffekter som finns med bordtennis, har också projekt PING PONG POWER skapats. Det kan du läsa om på pingpongpower.se . Mer om lag-VM kommer finnas på tävlingarnas officiella webbplats, www.wttc2018halmstad.com.

Följ oss på facebook för att alltid få veta det senaste som är på gång: https://www.facebook.com/pingpongpower.se

Boka ›

Kontaktinformation

Plats
Halmstad Arena

Adress
Växjövägen 11, Halmstad

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@wttc2018halmstad.com

Webbsida
www.wttc2018halmstad.com

Datum och tid

2018-04-29 - 2018-05-06
Mån, Tis, Ons, Tor, Fre, Lör, Sön

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.