Tysk flagga
English
Swedish
Vandrare
Halmstad Arena
Golfspelare
Fiskare

Aktiviteter

Passa på att ta ett dopp vid någon av Halmstads fina stränder, besök flaggskeppet Tylösand eller hitta din egen favoritvik. Naturen finns nära hela tiden med vidsträckta myrar, ädellövskog, branta bergsluttningar och forsande vattenfall. Upplev något av alla våra naturreservat till fots, cykel eller varför inte kanot? Är du sugen på att slå några slag har du hamnat rätt här med. Det finns hela tolv golfbanor i Golfhuvudstaden Halmstad. Prova din kreativa sida i en hantverksbod eller upplev spänningen i en mer fartfylld aktivitet. 

Halmstads Teater

På Halmstads Teater kan du uppleva allt från stora teaterföreställningar och mindre uppsättningar till konserter och komikshower.

För att hitta det rätta för dig se hela programmet på Halmstads Teater Webbplats.

Historia

Halmstads Teater invigdes 1954. Planer på ett teaterbygge hade då funnits länge, men aldrig förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan där resande teatersällskap framträdde. Redan 1918 hade det motionerats om en utredning för att lösa den växande stadens behov av en större teater- och konsertsal. Tanken att bygga en teater i Halmstad hade bland annat diskuterats av en Halmstadpolitiker som var intresserad av skådespeleri – bagaren Fritz Gyllensvärd. När han avled 1927 efterlämnade han en donation på 100 000 kronor "för att underlätta byggandet av en teater och i någon mån trygga dess drift".

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-13 73 90

E-postadress
halmstadsteater@halmstad.se

Webbsida
www.halmstadsteater.se

Hitta hit

Besöksadress
Kungsgatan 25A
30102 Halmstad

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.