Tysk flagga
English
Swedish
Vandrare
Halmstad Arena
Golfspelare
Fiskare

Aktiviteter

Passa på att ta ett dopp vid någon av Halmstads fina stränder, besök flaggskeppet Tylösand eller hitta din egen favoritvik. Naturen finns nära hela tiden med vidsträckta myrar, ädellövskog, branta bergsluttningar och forsande vattenfall. Upplev något av alla våra naturreservat till fots, cykel eller varför inte kanot? Är du sugen på att slå några slag har du hamnat rätt här med. Det finns hela tolv golfbanor i Golfhuvudstaden Halmstad. Prova din kreativa sida i en hantverksbod eller upplev spänningen i en mer fartfylld aktivitet. 

Mogölsmyren naturreservat

På Mogölsmyren upplever du en orörd vildmark där tystnaden råder.

Högmosse

Mogölsmyren är en typisk västsvensk högmosse. Den centrala delen är upphöjd och sluttar ner mot kanterna. Där mossen övergår i fastmark bildas ett smalt stråk där vatten från både mossen och omgivningarna samlas. Detta kärrstråk kallas för lagg och är blötare än själva mossen. Under torra somrar fungerar Molgösmyren som vattenreservoar till Fylleån.

 

Mossens färgskiftningar

Marken domineras av olika vitmossor som skiftar i rött och grönt. Vanliga myrväxter, som sileshår, tranbär, hjortron och pors, finns också representerade. På mossen växer även myrliljan som blommar på sommaren med intensivt gula blommor. Något senare kan du njuta av klockljungen som har små, rosa, ”klockformade” blommor.

 

Vildmark

Öster om reservatet reser sig Mogölsåsen. Från denna höjd skymtar den vidsträckta myren och Mogölens vattenspegel. Nere på myren dominerar porsens karakteristiska doft luften. Vidsträckta, orörda myrmarker är en viktig miljö för typiska myrmarksfåglar. Ljungpipare är ett exempel på en av de mer exklusiva gäster som besöker Mogölsmyren.

Hitta hit

Besöksadress
Torsaberg, Simlångsdalen
31038 Simlångsdalen

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.