Tysk flagga
English
Swedish
Vandrare
Halmstad Arena
Golfspelare
Fiskare

Aktiviteter

Passa på att ta ett dopp vid någon av Halmstads fina stränder, besök flaggskeppet Tylösand eller hitta din egen favoritvik. Naturen finns nära hela tiden med vidsträckta myrar, ädellövskog, branta bergsluttningar och forsande vattenfall. Upplev något av alla våra naturreservat till fots, cykel eller varför inte kanot? Är du sugen på att slå några slag har du hamnat rätt här med. Det finns hela tolv golfbanor i Golfhuvudstaden Halmstad. Prova din kreativa sida i en hantverksbod eller upplev spänningen i en mer fartfylld aktivitet. 

Hallandsleden - vandringsled

Hallandsleden är en vandringsled som sträcker sig genom Halland. Sträckan är 38 mil lång.

På sin väg genom Halland delar sig leden i en östlig och en västlig sträckning vid Simlångsgården. De båda sträckningarna återförenas i Åkullaområdet i Varberg.

Landskapet är omväxlande. Ena stunden vandrar du genom djupa skogar för att senare komma ut i öppna landskap med hästhagar och små röda stugor. Leden följer gamla färdvägar med många kulturspår såsom fornminnen och historiska byggnader, varav många har informationsskyltar som berättar spännande historier.

Hallandsleden är en del av North Sea Trail, en vandringsled runt hela Nordsjön.

Kontaktinformation

Telefonnummer
035-12 02 00

E-postadress
info@tourist.halmstad.se

Webbsida
www.northseatrail.org/

Hitta hit

Besöksadress
Simlångsdalen

Vägbeskrivning
Klicka på på kartan till höger för vägbeskrivning.

Var är jag?
Klicka på på kartan till höger för att se din position.