Foto: Bildbyrån

Klassikermötet, legendarmatch: HK Drott - Redbergslids IK i handboll

  • Sport och hälsa
lördag 30 december 2023 kl. 14.00
Halmstad Arena

Få klubbar i den svenska idrottshistorien har så stark rivalitet som HK Drott och Redbergslids IK. Ettan och tvåan i handbollens maratontabell, Halmstad mot Göteborg. Numera spelar klubbarna i Allsvenskan och den 30e december är det dags igen – men denna gång även med en ”legendarmatch” på menyn. Klockan 14:00 spelar legendarer från Drott och RIK en match som 16:00 följs av det allsvenska mötet lagen emellan.

Legendarmatch

Årets handbollshändelse och årets julklapp till de nostalgiska och de som älskar handboll. Lördag den 30 december kommer vi att få uppleva ett alldeles särskilt möte mellan två klassiska handbollslag där legendariska spelare från förr återigen snörar på sig skorna och drar på sig matchstället. Vad sägs om storstjärnor som Magnus Andersson, Böna Hansson, Anton Halén, Stefan Lövgren, Peter Gentzel och Ljubomir Vranjes? En del avslutade karriären för längesen och en del är fortfarande aktiva. Det blir en resa genom generationerna där alla har den gemensamma kärleken för handboll och för HK Drott och Redbergslids IK.

Herrallsvenskan
Förutom denna legendariska match spelas också en allsvensk seriematch mellan nutidens Drott och RIK. Före och mellan matcherna bjuder vi på aktiviteter för hela familjen. Vi ser fram emot en riktigt handbollsfest som en perfekt avslutning på 2023.

• 14:00 Legendarmatch: Drott – RIK
• 16:00 Herrallsvenskan: Drott – RIK


Biljetten gäller för båda matcherna.

Kontakt och plats

Plats: Halmstad Arena
Adress: Växjövägen 11, 302 44 Halmstad, Sweden

Mer av Halmstad