Ecstatic Ensemble med Malena Ernman - del av Martin Luthers musikfestival

  • Musik och konsert
söndag 29 september 2024, 16.00–18.00
Martin Luthers kyrka - Kyrkosalen

Jeanette Köhn - sopran
Sofia Niklasson - sopran
Malena Ernman - alt
Leif Aruhn-Solén - tenor
David Risberg - baryton
Gustav Nordlander - bas

"Ecstatic Ensemble imponerade stort, med bländande musikalisk nivå och lättsamtmellansnack."
Sydsvenska Dagbladet.

"Sextetten rör sig lätt och ledigt i allehanda genrer, från gregoriansk kyrkomusik via Mozarts operavärld till filmmusik ur "Sagan om ringen".
Östgöta Correspondenten

"Ecstatic Ensembles kombination av teknisk briljans, musikalitet och värme gjorde publikenstundtals andlös. Man ville inte missa en ton eller ett tonfall."
Bo Borg.

Vokalgruppen Ecstatic Ensemble bildades på initiativ av Malena Ernman under pandemin och har bl a spelat in konsertfilmen "Ecstatic Ensemble sjunger tidig musik" på Konserthuset i Stockholm. Filmen sändes i Konserthuset Play och köptes sedan in av SVT där den kunde ses under 2023.

I konsertprogrammet The Lost Music of Women - från forntiden till #metoo tar Ecstatic Ensemble er med på en resa från hisnande 1400 f.Kr. fram till nutid med musik av kvinnorna som inte fick märkas.

Hör vokalmusik av vikingaskalden Jorunn, Barbara Strozzi, Francesa Caccini och många fler oförtjänt bortglömda kvinnor. Musik från slott, kloster och fäbod, i flykt från krig, revolution och slaveri. Allt framförs a cappella. Alla sångare i gruppen har ett förflutet i körer som Radiokören, Eric Ericsons kammarkör och S:t Jacobs kammarkör. De är experter inom olika områden såsom tidig musik, barock, opera, jazz och musikal. I Ecstatic Ensemble förenas de av kärlek till stämsång.

Kontakt och plats

Plats: Martin Luthers kyrka - Kyrkosalen
Adress: Östra Lyckan 5, 302 51 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-21 00 09
Arrangör: Martin Luthers kyrka, Halmstads Konsertförening

Datum och tid

  • söndag 29 september 2024, 16.00–18.00

Mer av Halmstad