Klassikermötet: HK Drott - Redbergslids IK i Herrallsvenskan, handboll

  • Barn och familj
  • Sport och hälsa
lördag 30 december 2023 kl. 16.00
Halmstad Arena

Få klubbar i den svenska idrottshistorien har så stark rivalitet som HK Drott och Redbergslids IK. Ettan och tvåan i handbollens maratontabell, Halmstad mot Göteborg. Numera spelar klubbarna i Allsvenskan och den 30e december är det dags igen – men denna gång även med en ”legendarmatch” på menyn. Klockan 14:00 spelar legendarer från Drott och RIK en match som 16:00 följs av det allsvenska mötet lagen emellan.

Herrallsvenskan Förutom legendamatchen spelas också en allsvensk seriematch mellan nutidens Drott och RIK. Före och mellan matcherna bjuder vi på aktiviteter för hela familjen. Vi ser fram emot en riktigt handbollsfest som en perfekt avslutning på 2023.

Legendarmatch
Årets handbollshändelse och årets julklapp till de nostalgiska och de som älskar handboll. Lördag den 30 december kommer vi att få uppleva ett alldeles särskilt möte mellan två klassiska handbollslag där legendariska spelare från förr återigen snörar på sig skorna och drar på sig matchstället. Vad sägs om storstjärnor som Magnus Andersson, Böna Hansson, Anton Halén, Stefan Lövgren, Peter Gentzel och Ljubomir Vranjes? En del avslutade karriären för längesen och en del är fortfarande aktiva. Det blir en resa genom generationerna där alla har den gemensamma kärleken för handboll och för HK Drott och Redbergslids IK.

• 14:00 Legendarmatch: Drott – RIK
• 16:00 Herrallsvenskan: Drott – RIK

Inför match
Matchen spelas i Halmstad Arena och vi öppnar dörrarna en stund innan. Passa på att kom i tid ladda upp med något från en av våra kiosker.

Biljetter
Du köper biljett via Boka-länken. Biljetten gäller för båda matcherna.

Ta dig till arenan
Utanför Halmstad Arena finns det gott om gratis parkeringsplatser. Tänk gärna på att överväga alternativ till att ta bilen. Busshållplats ("Halmstad Arena", läs mer på Hallandstrafiken) finns utanför arenan och dessutom finns fina cykelvägar hit.

Under match
I paus kan du handla i våra kiosker. Där kan du bland annat köpa fika.

Väskförbud
Med anledning av polisens beslut om väskförbud är det inte tillåtet att ta med sig väskor, handväskor, midjeväskor eller påsar in på Halmstad Arena. Inte heller cykelbatterier får tas med in i byggnaden. Väskor av medicinska skäl är dock tillåtna. Kom i god tid till matcherna eftersom extra säkerhetskontroller kan ske vid entrén.

Vanliga frågor om arenan
arenans webbplats kan du läsa mer om allt från tillgänglighet och service till hur du hittar runt på området eller din plats.

Välkommen till Halmstad Arena!

Kontakt och plats

Plats: Halmstad Arena
Adress: Växjövägen 11, 302 44 Halmstad, Sweden

Mer av Halmstad