Vandringskväll på hög höjd

Fri entré
  • Guidad tur och föreläsning
tisdag 21 mars 2023, 18.30–20.30
Strandgatan 20 - Immanuelskyrkan - Cafét

Under föreläsningen tar vi oss från Sveriges högsta berg Kebnekaise, via Sydamerika och Machu Picchu, vidare till Nepal och Everest Base Camp för att avsluta på Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Du får uppleva känslan via bilder, filmer och berättelser.

Everest Base Camp

Baslägret på Mount everest är en legendarisk plats där många äventyrare fått uppleva både sorg och glädje. Som tur är kan man få uppleva känslorna i baslägret trots att man inte har några planer på att bestiga Everest. Hur går vandringen ända fram till? Hur känns det att gå den mytomspunna leden genom khumbu-dalen som befolkas av sherpas.

Inkaleden - Machu Picchu

Att ta sig vandrandes till Inkafolkets bortglömda stad Machu Picchu är en dröm för många. Under föreläsningen får du följa med på en gammal och bortglömd del av Inkaleden med start i Vilcabamba, upp på flera bergspass och genom regnskog.

Kilimanjaro

Kilimanjaro är världens högsta fristående berg och reser sig majestätiskt upp för den tanzanianska slätten. Under 8 dagars tid vandrar du genom fyra klimatzoner, från regnskog upp till stora glaciärer. Under föredraget får du en inblick i hur det är att vandra upp till Uhuru Peak p 5895 meters höjd och hur du gör för att klara av höjden på ett bra sätt.

Kebnekaise

Vill du också bestiga Sveriges högsta berg? Du får veta hur en bestigning går till, du får praktiska tips om hur du maximerar dina chanser att nå toppen och även råd kring hur du gör om du vill boka in dig på en guidad tur tillsammans med en grupp. Att stå och blicka ut från Sveriges högsta punkt är en makalöst belönande upplevelse.

Föreläsningen riktar sig både till dig som är i tankarna på att boka in dig på ett eget äventyr och för dig som bara vill inspireras. Föreläsare på plats är Jens Håkansson, expeditionsguide på Swett som de senaste åren guidat världen över på utmanande berg och vandringsrutter.

Välkommen på föreläsningen! Det är kostnadsfritt men obligatorisk anmälan på länken nedan.

När: Tisdag 21 mars kl 18.30 - 20.30.

Lokal: Immanuelkyrkan, Strandgatan 20, Uddevalla

Hur: Anmälan sker på www.swett.se/hoghojd

Kontakt och plats

Plats: Strandgatan 20 - Immanuelskyrkan - Cafét
Adress: Strandgatan 20, 302 46 Halmstad, Sweden
Telefon: 4623381136
Arrangör: Swett AB

Mer av Halmstad