Foto: Patrik Leonardsson

Prins Bertils stig - Fotovandring/guidning

  • Guidade turer och föreläsningar
  • Natur, trädgård och friluftsliv
lördag 10 augusti 2024, 09.00–16.00
Halmstad Slott - Starten för Prins Bertils stig

En härlig heldags fotovandring som startar vid Halmstad slott och slutar i trolska Möllegård. Guidad av naturfotografen Patrik Leonardsson som har stor erfarenhet och fotograferat i över 30 år i dessa områden. Patrik har tillsammans med Stefan Gustafsson givit ut boken om Prins Bertils stig och under vandringens gång berättar han om hur man bäst fångar denna mängd av intryck och motiv som stigen har att erbjuda i både stort och smått. Om ni har så ta med systemkamera men det funkar även utmärkt med mobilkamera. 

Patrik berättar även om platser och händelser längs stigen, lättsamt förpackat ofta med humoristisk underton. Allt från vikingaslag, sjöfart, natur, geologi, ristade kärleksförklaringar och uttråkade kungar mm.

Efter cirka halva fotovandringen har vi kommit fram till Tylösand, där väntar en härlig lunch på Hotell Tylösand med havet och Tylön som fond. Efter denna njutbara paus fortsätter vandringen med sanddynor och strandråg som sällskap. Efter ett tag byts dessa vida vyer mot djungelliknande miljöer när vi nu lämnar havet och strövar längs Nyrebäcken mot Möllegård. Vid stigens slut finns det möjlighet att svalka sig med härlig Italiensk glass om man så vill. På parkeringen väntar en buss som behagligt tar er in till Halmstad slott där vi började vår vandring.

Patrik Leonardsson:

Naturfotograf och guide samt författare till en mängd böcker om Halmstad och Halland. Bland annat medförfattare till boken om Prins Bertils stig. Under sina 30 år som professionell naturfotograf och författare så har han en gedigen kunskap om natur, kulturhistoria, geologi och samhällshistoria vilket gör honom till en mycket omtyckt guide och föreläsare.

Som deltagare till fotovandringen får man köpa Patrik Leonadssons bok Prins Bertils stig för rabatterat pris.

Samlingsplats står på din biljett.

Minsta antal är 15 personer. Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in Fotovandringen om önskat antal biljetter inte är sålda. 

Guidningen tar ca 7 timmar inkl lunch och pauser.

Biljetter:

Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se

Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. 

Kontakt och plats

Plats: Halmstad Slott - Starten för Prins Bertils stig
Adress: Aschebergsgatan 1, 302 42 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-12 02 00
Arrangör: Patrik Leonardsson

Datum och tid

  • lördag 10 augusti 2024, 09.00–16.00

Mer av Halmstad