Musik och hälsa: Så får musik oss att må bra

Fri entré
  • Guidad tur och föreläsning
  • Musik och konserter
tisdag 26 september 2023, 18.00–19.30
Stadsbiblioteket i Halmstad - Hallandsscenen

Hälsa och musik är tätt sammankopplade och nu får du veta hur det faktiskt fungerar. Kvällen bjuder på en spännande föreläsning och efterföljande konsert som knyter ihop begreppen musik och hälsa på djupet. Musik har i studier visat sig kunna förbättra det allmänna måendet hos människor, fungera som självterapi i vardagen, fungera som stressreglering, hjälpa personer med psykisk ohälsa, återuppliva minnen hos personer med demenssjukdomar, användas i vårdens väntrum och användas som terapi för personer som är inlagda på sjukhus – bara för att nämna några exempel.

Gunnar Bjursell, professor i genetik och biologi, föreläser om hur musik och kultur får oss att må bättre. Vi lär oss om samspelet mellan kulturaktiviteter och hjärnans formbarhet, vilket är av betydelse för hälsa, välbefinnande och livslångt lärande.

Singer-songwriter Josefin Wikevand (Wikedhvani) bjuder på innerlig musik om hopp, kreativitet, stark kärlek och stora drömmar.

Vi skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Anmäl dig här: https://bibliotek.halmstad.se/.../anmalan-till-nyhetsbrev

Fri entré, ingen föranmälan, begränsat antal platser.

Samarr. med Studiefrämjandet Halland.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad - Hallandsscenen
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 71 81
Arrangör: Biblioteken i Halmstad

Mer av Halmstad