Möt Linda och Sven från Afrikahuset. Hör deras osannolika resa genom livet. [INSTÄLLT]

  • Guidad tur och föreläsning
onsdag 22 november 2023, 18.00–20.30
Patriks Prylar AB

Föreläsning med fika hos Lindas Ekocafé & Patriks Prylar på Kronogården i Röinge

DETTA EVENEMANG ÄR TYVÄTT INSTÄLLT PGA FÖR FÅ ANMÄLDA


Zanzibarkaka med kaffe eller the, 150kr

Swisha 150kr och märk med namn på de som kommer till
123 672 08 74 - Linda Ekocafé

Vad kvällen bjuder på...

I ord, bild och film blandar Linda Rasmussen och Sven Zetterlund äventyr, kärlek, sorg och lycka med Afrikas vilda djurliv, det fascinerande massajfolket och världskända forskare på det afrikanska djurlivet, bland andra ikonen och schimpansforskaren doktor Jane Goodall.

Föredragets innehåll – allt är varvat med egna bilder och filmer:

Del 1

• Vi berättar inledningsvis om våra märkliga livsöden – vi förlorar båda våra livskamrater nästan samtidigt i tragiska olyckor i Östafrika. Bara några månader senare möts vi på ett mycket märkligt nästan förut-bestämt sätt och bestämmer oss för att fortsätta våra liv tillsammans. Redan efter två veckor reser vi till Afrika ...

• Massajfolket i Masai Mara, Kenya viger oss på traditionellt vis utan att vi ens är tillfrågade och efter att vi har känt varandra i två veckor.

• Vi berättar om vår minnesfond för våra bortgågna makar, en fond med målet att ge fler massajbarn möjlighet till utbildning och bra hälsovård. På sjutton år har vi samlat in 10 miljoner kr och byggt två grundskolor, ett gymnasium, en läkarstation, vattenbrunnar och mycket mer för tusentals massajbarn.

• I bild och film möter vi det fascinerande massajfolket och gör en äventyrsfylld resa till en massajstam som mycket sällan träffar vita människor. Vi möts av närmare 1000 festklädda massajkrigare och får också möta massajernas högste ledare Laibon som välsignar oss.

• Vi berättar om fem massajers besök hos oss i Sverige då de bland annat fick möta vårt eget nomadfolk, samerna i Ritsem fjällen.

Del 2

• Vi berättar om hoten mot Afrikas vilda djurliv och om framgångsrika projekt att för rädda elefanter, geparder, lejon, schimpanser och andra vilda arter för kommande generationer.

• Vi möter några av världens ledande forskare på Afrikas vilda djur, som lepardforskaren dr. Laurie Marker, elefantforskaren dr. Joyce Poole samt ikonen och schimpansforskaren dr. Jane Goodall.

• I film upplever vi ett av naturens största skådespel – när "the big migration", de enorma hjordarna av gnuer och zebror, passerar Mara River på sin årliga vandring mellan Masai Mara och Serengeti.

Kontakt och plats

Plats: Patriks Prylar AB
Adress: Röinge Kronogården 321, 305 94 Halmstad, Sweden
Telefon: 070-294 75 80
Arrangör: PATRIKS PRYLAR - inredning & återbruk

Mer av Halmstad