Lunchföreläsning: Ålder – inte bara en siffra

Fri entré
  • Guidade turer och föreläsningar
onsdag 6 december 2023, 12.00–12.45
Stadsbiblioteket i Halmstad

Det finns ett känt citat som säger att "allt är relativt, även åldern", men hur relativ är åldern egentligen? Om någon säger "är inte du för gammal för det där?", då kanske du biter av med att "ålder, det är bara en siffra, en blir inte äldre än en gör sig!". När ålder däremot används i lagstiftning för skolstart, körkort, pension och så vidare, så är den inte lika relativ längre.

Under den här föreläsningen med Janicke Andersson, docent i sociologi vid Högskolan i Halmstad, diskuteras olika aspekter av ålder och åldrande samt vad de olika användningarna av ålder kan få för konsekvenser både för samhället och för individen.

Föreläsningen är en del av konceptet "Lunchföreläsningar" på Stadsbiblioteket.

Biblioteken i Halmstad, Hallandsposten och Högskolan i Halmstad presenterar tillsammans en rad föreläsningar i lagom tid till lunch, om aktuella och intressanta ämnen - alla grundade i fakta och forskning. Föreläsarna verkar alla vid Högskolan i Halmstad och flera kommer även att skriva krönikor i Hallandsposten, så håll ögonen på tidningen också!

Föreläsningen kan även ses digitalt här: https://fb.me/e/1mBNSPsja 

Vi skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Anmäl dig här: https://bibliotek.halmstad.se/.../anmalan-till-nyhetsbrev

Fika och en lätt lunch går att köpa i Stadsbibliotekets café på entréplan.

Fri entré, ingen föranmälan, begränsat antal platser.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 71 81

Mer av Halmstad