Frukostklubben

  • Festival och mässa
  • Guidad tur och föreläsning
torsdag 28 september 2023, 06.45–08.45
Halmstad Arena

Robotar & AI som överordnade. Vi är bäst på att vara människor.

Ishtar Touailat har utsetts till Sveriges mäktigaste affärskvinna och Årets framtida ledare. Hon är idag en av Sveriges främsta IT-experter, flerfaldigt prisbelönt teknisk profil, serieentreprenör och global Impact Leader med en stark och högljudd passion och mission för värdedrivet ledarskap, innovation och entreprenörskap. En uppskattad föreläsning om ledarskap, IT, digitalisering och jämställdhet. 

Från betongen till salongen. Redan som 12-åring flydde hon hemifrån och som 14-åring fick hon jobb på en pizzeria för att ha råd med ett eget boende. 

Idag är Ishtar chef för AI och innovation på Pensionsmyndigheten med uppdraget att utveckla AI-lösningar till samhällets bästa tillsammans med myndigheter, såsom polismyndigheten, tullen, banker, IT-företag och akademi. Hon började sin karriär med att bygga Innovationskontoret på uppdrag av näringsdepartementet vid Stockholms universitet. Uppdraget var att kommersialisera forskningsresultat så att hela samhället kan dra nytta av forskningen. Hennes nästa framgångsrika uppdrag var som chef för innovationsinkubatorn för datadrivna affärer på Tieto, ett skandinaviskt IT-företag. En avdelning som är specialiserad på att utveckla banbrytande mjukvara för en konsumentmarknad med teknologier som AI och Internet of Things. Hennes uppdrag som Head of Innovation var att utveckla AI-produkter och lansera en AI-inkubator – vilket gjordes med framgång. Ishtars senaste initiativ är STORM, världens största AI-hackathon med 10 000 hackare från hela världen. Ett hackathon och 2-dagars konferens som för samman globala ledare, entreprenörer, förändringsskapare och investerare med ett uppdrag att skapa tekniska språng för samhällets bästa och att bli global.

“Jag brinner för att få till stånd förändring inom välfärdsbrottslighet och cyberbrottslighet. Vi behöver bygga system som tål en flyktig värld och strukturer som kan förebygga brott. För att göra detta behöver vi mer samarbete mellan myndigheter och intressenter, transparens och effektiv informationsdelning.”.
- Ishtar Touilat

Utmärkelser:
• Nordic 100 in data, analytics & AI, 2022
• Global Woman Award, 2019
• Sveriges mäktigaste affärskvinna 2018
• Årets framtida kvinnliga ledare 2018
• Årets framtida ledare 2017
• Sveriges Supertalang, 2017
• Årets IT-kvinna 2016
• Sveriges bästa innovationstalang, 2015

Kontakt och plats

Plats: Halmstad Arena
Adress: Växjövägen 11, 302 44 Halmstad, Sweden
Telefon: 070-467 01 25
Arrangör: Marknadsföreningen i Halland

Mer av Halmstad