Fotoutställning - Halmstad som VI ser det - Fotogruppen VI

  • Konst och utställning
lördag 30 juli – söndag 14 augusti 2022
Grötviksvägen 36

Halmstad – som VI ser det

Halmstad liknar ett kalejdoskop: en ständig ström av nya mönster att tolka och att minnas, unika för varje individ. Sex fotografer ger här sin högst personliga syn på hemstaden.
Syns någon röd tråd så är det denna: VI vill locka blicken bortom det allra mest uppenbara, ge aspekter på stad och land inom kommunens gränser som överraskar och kanske också reser frågor kring Halmstads identitet.

Vilka är VI? Fotografer är inte sällan ensamvargar, det ligger i sakens natur. Men vid behov flockdjur. En romersk sexa (VI) blev namnet på den informella grupp som vi – ett halvdussin fotoentusiaster – bildade för fyra år sedan. Alla med ett livslångt förhållande till fotografin. Amatörer i ordets bästa mening, professionella i sitt utövande av fotohantverkets många konster.

VI är stolta över att få vara i Båthuset på Ateljé Bastaskär. Här skapade halmstadsonen Walter Bengtsson (1927-1998) bland annat de fantasirika offentliga skulpturer som ingår i mångas bild av staden. VI hoppas lägga något nytt till bilden av Halmstad, både hos bofasta och besökare, med denna vår andra gemensamma utställning.

Framtiden är full av otagna bilder. VI ses.

Hans Helander - Stefan J Nilsson - Peter Nordell - Jim Sandkvist - Gunnar Sjödin - Anders Tilly - 

Kontakt och plats

Plats: Grötviksvägen 36 - Bastaskärs Båthus
Adress: Grötviksvägen 36, 302 40 Halmstad, Sweden
Telefon: 0706464464
Arrangör: Fotogruppen VI

Mer av Halmstad