Volontär under SM-veckan

Den 30 juni – 6 juli 2021 arrangeras SM-veckan sommar i Halmstad. För att genomföra evenemanget behöver vi många engagerade och serviceinriktade volontärer!

Som volontär är du vår ambassadör och tillsammans med dig vill vi göra detta evenemang till något alldeles extra! Din insats är otroligt viktig och betydelsefull för oss. Scenariot just nu är ett kvalitativt, hållbart, publikfritt och säkert evenemang. Vi ser fram mot sin ansökan!

Vi söker dig som

 • Brinner för evenemang
 • Är serviceinriktad
 • Är ansvarstagande
 • Är flexibel
 • Är över 18 år

Vad innebär det att vara volontär?

Att vara volontär på ett större evenemang som Sm-veckan är inte bara roligt – det är även en nyttig och lärorik erfarenhet. Vi behöver din hjälp att genomföra ett av Sveriges största och mest populära idrottsevenemang.

Att vara volontär är frivilligt och något du gör för att du tycker det är kul, vilket innebär att du inte får betalt i pengar utan istället får du fri tillgång till evenemanget, träffa de som tävlar, de berörda idrottsförbunden och en arbetslivserfarenhet rikare som ser bra ut i ett CV. Att vara volontär kommer utan tvekan att ge dig otroligt mycket – det är ett ypperligt tillfälle att både knyta kontakter och samla erfarenhet och det är samtidigt roligt. 

Du kommer få

 • SM‑veckans officiella kläder.
 • Ett intyg för din medverkan.
 • Mat och dryck delas ut under varje arbetspass.
 • Se allting inifrån och vara en del av sommarens största tv-sända idrottsevenemang.
 • Erfarenhet
 • Möjlighet att knyta nya kontakter.

När?

Tävlingarna kommer pågå från den 30 juni till den 6 juli och arbetstiderna är varierande från klockan 08.00 tills efter dagens sista tävlingar är avklarade. Vi kommer även behöva volontärer dagen innan och efter evenemanget för etablering och avetablering. Vi ser helst att du som söker kan arbeta minst tre dagar.

Arbetsuppgifter

SM-veckan behöver volontärer inom flera olika områden, bland annat till de olika tävlingsarenorna men också till volontärscentret, chaufför- och transport, mediacenter och branding samt ansvarsroller så som gruppledare om du känner att det passar dig och har erfarenhet av ledarskap. Mer information om de olika arbetsområdena och vad det innebär hittar du längre ner på denna sidan.


Du som volont är en viktig del av helheten

Tillsammans med dig vill vi erbjuda riktigt bra tävlingsområden för alla de deltagare som kommer till Halmstad. Vi vill också skapa bästa möjliga förutsättningar för SVT att göra evenemanget till en folkfest hemma i sofforna. Att arbeta som volontär på ett större evenemang som detta ger dig ett mervärde och värdefull erfarenhet som ser bra ut i ett framtida CV.

Vad är SM-veckan?

Mellan den 30 juni – 6 juli 2021 arrangeras SM-veckan i Halmstad. Riksidrottsförbundet är huvudarrangör tillsammans med berörda specialidrottsförbund (SF). Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Evenemanget, som startade 2009, har idag utvecklats till att bli ett av Sveriges största och mest populära idrottsevenemang. SM-veckan genomförs varje år, vinter respektive sommar. Under en veckas tid genomförs svenska seniormästerskap i olika idrotter i en och samma stad eller region.

Hur kan SM-veckan arrangeras i pandemitider?

SM-veckan sommar 2020, som skulle ha arrangerats i Halmstad, ställdes in på grund av coronapandemin. Halmstad har fått en ny chans och äran att agera värdstad under sommarveckan 2021. Halmstad arrangerar SM-veckan för tredje gången.

Scenariot just nu är ett kvalitativt, hållbart, publikfritt och säkert evenemang. De volontärsposter och arbetsbeskrivningar som vi tagit fram är baserade på nuvarande planering – det vill säga ett publikfritt evenemang. Dessa kan komma att justeras ifall restriktionerna förändras under våren.

Start i simning under SM-veckan i Halmstad

Foto: Bildbyrån

Intresseanmälan

Efter intresseanmälan kommer vi att kontakta dig med mer information om vad det innebär att vara volontär. Anmälan är inte bindande.

Personuppgifter
Personuppgifter
Bekräfta att du är 18 år eller äldre * (obligatorisk)
Bekräfta att du är 18 år eller äldre


Vilka dagar kan du arbeta som volontär?  * (obligatorisk)
Vilka dagar kan du arbeta som volontär?

Har du körkort? * (obligatorisk)
Har du körkort?


Om ja, vilken typ av körkort har du?
Om ja, vilken typ av körkort har du?
Har du några tidigare erfarenheter som är intressanta för oss att känna till?
Arbetsområde * (obligatorisk)
Har du några önskemål om vilka arbetsområde som du vil arbeta med som volontär? Du kan välja flera. Längre ner på sidan kan du läsa om de olika arbetsområdena.
Arbetsområde
Utdrag ur belastningsregistret
För att arbeta som volontär behöver vi få ett utdrag från belastningsregistret från dig (blankett nummer 442.14). Tänk på att begära ut detta i god tid då det vanligtvis tar en till två veckor att få det. Du lämnar utdraget vid vår första volontärsträff.
Hantering av personuppgifter * (obligatorisk)
Hantering av personuppgifter

Friidrott under SM-veckan i Halmstad

Foto: Bildbyrån

Arbetsområde för dig som volontär

Kansliet

Som kanslivolontär ansvarar du för att kansliet samt volontärscentrum fungerar på ett bra sätt. Du samordnar och arbetsleder ackrediteringen och ser till att de flyter på smidigt. Här tar du hjälp av volontärer i volontärscenter samt volontärer från poolen. Du är vårt ansikte ut mot tävlande, föreningar samt volontärer. Här passar du som är positiv, glad, lösningsorienterad och kunnig i frågor kring Halmstad som stad.

Platsansvarig / teamleader

Som teamleader ansvarar du för att ditt team fungerar väl ute på tävlingsarenorna. Du ansvarar för att bemanningen fungerar utifrån schemat och behovet. Du är teamets samt områdets närmaste kontaktperson. Som teamleader behöver du vara lösningsorienterad, positiv, glad, serviceinriktad samt en tydlig och inkluderande ledare.

Pool

Som volontär i poolgruppen har du som uppdrag att vara support för samtliga volontärsgrupper. Uppgifterna är väldigt varierade och beroende av var förstärkningen behövs för stunden eller dagen. Ibland kan det uppstå tillfälliga arbetsuppgifter på grund av frånvaro i en volontärsgrupp eller att en grupp behöver förstärkning under en viss period. Du behöver under denna vecka vara flexibel och se positivt på att ta dig an nya utmaningar. På denna position arbetar du även med att hjälpa till att bygga upp tävlingsarenorna utifrån vad varje förening behöver hjälp med. Detta kan även innefatta sena kvällar.

Volontärcenter

Som volontär i denna grupp har du din arbetsplats i volontärscentret i centrum och är den kanslivolontärens högra hand. Du ser till att bemanning flyter på för dagen, att information till andra volontärsgrupper kommer ut. Du ser även till att volontärscentret fungerar praktiskt när det gäller utlämning av material, cyklar, kläder samt ser till att morgonronden runt Nissan görs och att livbojar kontrolleras. Du är hela tiden serviceinriktad, strukturerad, noggrann och stresstålig med ett glatt humör. Du har även den stora fördelen att få träffa alla volontärer under SM-veckan.

Chaufförer, standby

Som chaufför är du behjälplig SVT teamet samt andra funktioner som behöver komma ut till tävlingsarenorna. Du ser till att SVT kommer ut på de ställen som det ska filmas på samt att deras material kommer på plats. Du är flexibel och kan hjälpa till vid oförutsedda händelser med transporter med mera. Du ansvarar också för att leverera mat till alla volontärerna på de olika arenorna. Detta gör du med ett glatt humör och ser möjligheterna i dina arbetsuppgifter. Ute på Tylösand behöver vi 1–2 personer som kan köra hjullastare samt 1–2 personer som kan köra en sesxhjuling för transport av skadade spelare och transportera bort sopor och material.

Tävlingsarenorna

Som volontär ute på våra tävlingsarenor arbetar ni tillsammans i olika team. Under genomförandet ser du till att evenemanget flyter på som det ska. Det kan vara alltifrån skador som uppstår på utrusning som behöver ersättas till att hålla ordning och städa. Du rapporterar till er teamleader som håller samman arbetet ute på arenan. Du har fördelen att träffa tävlande, föreningar samt förbund. Du är glad, positiv, serviceinriktad samt behjälplig i stora som små arbetsuppgifter.

Trafiksamordnare

Som trafiksamordnare ute på tävlingsarenorna har du ansvar för att parkeringarna vid tävlingsområdena flyter på. Du ser även till att de ackrediterade platserna hålls fria från andra fordon vid tävlingsarenorna. Du dirigerar trafiken till rätt parkeringsplats samt ser till att räddningsvägar hålls fria. I denna betydande roll behöver du vara ordningsam och strukturerad.

Brandingteam

Som volontär i brandingteamet arbetar ni tillsammans i team om fyra personer varav en är teamleader från brandingföretaget ISP. Du kommer att hjälpa till att branda Halmstad samt arenorna och dess områden innan samt under SM-veckan. I arbetet med brandingen krävs det att du kan vara flexibel, lösningsorienterad och ha god fysik då vissa tunga lyft kan förekomma.

Mediacenter

Som volontär i mediacentret är din huvuduppgift att hålla rent och snyggt samt se till att det finns nybryggt kaffe och förtäring till ackrediterad media. Här arbetar du med ett glatt humör. Du ansvarar också för att hjälpa de journalister som sitter på distans att etablera kontakt med de tävlande för intervjuer. Du bör vara teknisk kunnig, framåtriktad, social och också vara bekväm med att göra egna intervjuer.

Logistik

Som volontär för logistiken är du flexibel, gillar utmaningar och är inte rädd för att hugga i när det behövs. Arbetet handlar till stor del om att montera, frakta och flytta saker från en arena till en annan. Du kommer att hjälpa till vid uppbyggnaden samt nedmonteringen av de olika arenorna. Du är logistikansvarigs högra hand och har lätt för att ställa om när något oförutsett händer. Du kommer även att hjälpa till när material anländer från våra olika leverantörer och se till att sakerna hamnar på rätt plats.

Mer om SM-veckan

Du hittar mer information om SM-veckan i Halmstad på smveckan.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer evenemang

Mer av Halmstad