Eva Beierheimer - Entanglements

24 januari - 25 februari
  • Konst
  • Utställning

Eva Beierheimer

Entanglements 

15 januari – 25 februari 2020
Halmstads konsthall
 

I början av 2020 installeras en konstnärlig gestaltning av Eva Beierheimer på nybyggda Kärlekens skola i Halmstad. Till den tvådelade gestaltningen ”Utsikt/Vy” och ”Det var en gång…” inspireras konstnären av NASA:s kolorerade bilder av rymden och textfraser hämtade ur skolbibliotekets böcker. Genom gestaltningen vill konstnären väcka nyfikenhet och upptäckarlust hos elever i olika åldrar.

I utställningen på Halmstads konsthall presenteras processen bakom den konstnärliga gestaltningen. Beierheimers konstnärskap visas även ur ett bredare perspektiv. Beierheimer arbetar ofta processinriktat och inte sällan utforskar hon förhållandet mellan litteratur och bildkonst. På Halmstads konsthall tar det sig uttryck genom installationer i gränslandet mellan text och skulptur.

Eva Beierheimer (f.1979 Graz, Österrike) bor och är verksam i Stockholm sedan 2007. Hon är utbildad vid konstakademin i Wien, konsthögskolan i Reykjavik och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon har bland annat ställt ut i Stockholm, Wien, Östersund och Göteborg.

Visningar

Utställningen visas lördagar och söndagar klockan 13.00
Lunchvisning tisdagar klockan 12:30

 

Bild ovan: Eva Beierheimer, Quaestio IV och Quaestio V, 2019

Kontakt och adress

Datum och tid

  • måndag tisdag onsdag torsdag fredag 24 jan - 25 feb 12:00 - 17:00
  • lördag söndag 24 jan - 25 feb 12:00 - 16:00

Sök evenemang

Kategori

Artikeln publicerades 6 maj 2019

Mer evenemang

Mer av Halmstad