Motionslopp i Halmstad 2020

Är du träningssugen? För en extra motivationsknuff vill vi tipsa om några motionslopp i Halmstad under 2020. Spring, cykla och simma. Vilka lopp ska du delta i?!

Vårruset Halmstad

29 april, Galgberget – Löpning, 2,5 eller 5km
Låt Vårruset bli en kul grej med kompisar/kollegor, en formkoll eller början på ditt nya träningsliv. Vårruset är för alla tjejer, gammal som ung, otränad som vältränad. Du kan antingen köra klassikern 5 km eller nyheten 2,5 km. Och du väljer själv om du vill springa, jogga eller gå!

Hallandsloppet 2020

2 maj, Galgberget vid utsiktstornet – Cykel, 11, 36 och 100km
Motionsloppet Hallandsloppets samtliga distanser är öppna för alla. Vilken typ av cykel du vill använda är upp till dig men tänk på att den ska vara godkänd enligt trafiklagstiftningen då loppet genomförs delvis på allmänna vägar. Wapnörundan (11km) är en del av Halmstadloppet.

Tylösand Aquathlon & Swim

20 juli, Tylösand – Löpning och simning
Tävlingen består av två moment. Först en simdel i öppet vatten och sedan en löpdel. Det finns flera olika längder som du kan kombinera. Du kan även välja att bara simma. Simstarten till Aquathlon- och Sim-tävlingen sker samtidigt från stranden i Tylösand.

PrinsensMinne

8 augusti, Västra stranden – Löpning, 0,6, 2, 5, 10 och 21km
Ett naturskönt lopp i Halmstad med närhet till havet. PrinsensMinne erbjuder Halvmaraton, Millopp, Kortlopp, Ungdomslopp och Upplopp vilket innebär att det finns en distans för alla.

Blodomloppet Halmstad

1 september, Tylösand – Löpning 0,8, 5 eller 10km
Ett motionslopp som är till för att uppmärksamma vikten av blodgivning och främja välmående. Start och mål är i anslutning till Livräddarna i Tylösand och delar av loppet går längs natursköna Prins Bertils stig. Välj om du vill gå, jogga eller löpa 5 eller 10 kilometer. För de under 12 år finns även Lilla Blodomloppet som är 0,8 kilometer.

Ostalöpet

Sista lördagen i augusti, Kvibille – 0,4, 1,4, 5,5 och 10km
Ostalöpet är ett av västsveriges tuffaste terränglopp. Terrängen är blandad på stigar, skogsvägar och lite asfalt inne i Kvibille. Ostalöpet välkomnar även de yngre deltagarna som får springa antingen 400 meter eller 1,4 kilometer. Efter loppet utlovas ätbara priser, smaskens!
www.kvibillegf.se/ostalopet

Tim Tom Springet

september – Löpning
Tim Tom springet är ett lopp för barn till förmån för barnen på Tim Tom Infant School. Det är en skola för yngre barn mitt i Ugandas huvudstads största slumområde. Alla barn mellan 0-10 år är välkomna att delta i loppet.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad