Motionslopp i Halmstad

Är du träningssugen? För en extra motivationsknuff vill vi tipsa om några motionslopp som vanligen genomförs i Halmstad. Spring, cykla och simma. Vilka lopp ska du delta i?!

Med anledning av spridning av Covid-19 är det inte säkert att motionsloppen genomförs 2021.

Tylösand Aquathlon & Swim

Juli, Tylösand – Löpning och simning
Tävlingen består av två moment. Först en simdel i öppet vatten och sedan en löpdel. Det finns flera olika längder som du kan kombinera. Du kan även välja att bara simma. Simstarten till Aquathlon- och Sim-tävlingen sker samtidigt från stranden i Tylösand.

PrinsensMinne

Västra stranden – Löpning, 0,6, 2, 5, 10 och 21km
Ett naturskönt lopp i Halmstad med närhet till havet. PrinsensMinne erbjuder Halvmaraton, Millopp, Kortlopp, Ungdomslopp och Upplopp vilket innebär att det finns en distans för alla.

Blodomloppet Halmstad

Tylösand – Löpning 0,8, 5 eller 10km
Ett motionslopp som är till för att uppmärksamma vikten av blodgivning och främja välmående. Start och mål är i anslutning till Livräddarna i Tylösand och delar av loppet går längs natursköna Prins Bertils stig. Välj om du vill gå, jogga eller löpa 5 eller 10 kilometer. För de under 12 år finns även Lilla Blodomloppet som är 0,8 kilometer.

Ostalöpet

Sista lördagen i augusti, Kvibille – 0,4, 1,4, 5,5 och 10km
Ostalöpet är ett av västsveriges tuffaste terränglopp. Terrängen är blandad på stigar, skogsvägar och lite asfalt inne i Kvibille. Ostalöpet välkomnar även de yngre deltagarna som får springa antingen 400 meter eller 1,4 kilometer. Efter loppet utlovas ätbara priser, smaskens!
www.kvibillegf.se/ostalopet

Tim Tom Springet

September – Löpning
Tim Tom springet är ett lopp för barn till förmån för barnen på Tim Tom Infant School. Det är en skola för yngre barn mitt i Ugandas huvudstads största slumområde. Alla barn mellan 0–10 år är välkomna att delta i loppet.

Mer evenemang

Mer av Halmstad