Information med anledning av Covid-19

Destination Halmstad informerar i samband med Coronaviruset, Covid-19. Denna webbplats är till för att inspirera för framtida besök i Halmstad vilket innebär att aktiviteter på vissa sidor är inte anpassade för det just nu rådande läget med Covid-19.

När du läser information på denna webbplats ber vi dig att ha de aktuella rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och regeringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gått ut med i åtanke när du tar del av informationen på denna webbplats.

Får du inte svar på din fråga via informationen nedan? Välkommen att kontakta Halmstad Tourist Center så hjälper vi dig.

Nya restriktioner från 9 februari 2022

Från och med den 9 februari 2022 har regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat att lätta på restriktioner, allmänna råd och rekommendationer gällande covid-19. För evenemang innebära Detta innebär att evenemang kan genomföras utan begränsningar. Fortfarande gäller:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk
  • Är du ovaccinerad bör du undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

För information om det evenemang du planerat att besöka vänligen kontakta aktuell arrangör.

Vanliga frågor kring Covid-19 kopplat till evenemang och besöksnäring

Nedan har vi samlat vanliga frågor och länkar till platser där du hittar tillförlitlig information kring Covid-19. Kommer det nya rekommendationer gällande Coronaviruset kommer vi att informera om det på denna sidan. Svar på frågor kring Covidbevis kan du läsa ovan.

Halmstads kommuns informationssida

Halmstads kommun har sammanställt en enkel och överskådlig informationssida om coronaviruset och covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kommunen samverkar med länsstyrelsen och andra myndigheter i regionen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. följs.

Allmänna sammankonster och evenemang

Från och med den 9 februari 2022 har regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat att lätta på restriktioner, allmänna råd och rekommendationer gällande covid-19. För evenemang innebära Detta innebär att evenemang kan genomföras utan begränsningar. Fortfarande gäller:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk
  • Är du ovaccinerad bör du undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Vanliga frågor gällande evenemangsbiljetter

Vad händer om eventet jag ska gå på blir inställt eller flyttat på grund av Coronaviruset Covid-19?

Skulle eventet bli inställt så får man som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via mail. Du kommer även få information om du behöver göra något eller om till exempel återbetalning sker automatiskt.

Jag är orolig för Coronaviruset Covid-19, kan ni återbetala mina biljetter?

Om eventet du har köpt biljetter till ska äga rum så har detta beslutats av arrangören tillsammans med lokala myndigheter och därför kan vi inte återbetala dina biljetter.

Om evenemanget du köpt biljetter till blir inställt kommer du att bli kontaktad med aktuell återköpsinformation.

Jag har köpt biljetter till ett evenemang. Vågar jag gå på mitt evenemang med tanke på spridningen av coronaviruset?

Arrangörer och arenor utgår ifrån senaste besked från Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Just nu har restriktionerna lättats för evenemang och allmänna sammankomster.

Information från Ticketmaster, Nortic och Tickster

Till många evenemang i Halmstad kan du köpa dina biljetter via något av biljettsystemen Ticketmaster, Nortic och Tickster. Mer information från respektive företag hittar du nedan.

Ticketmaster

Har ditt evenemang blivit inställt eller flyttat, kommer Ticketmaster att skicka mail med alla upplysningar du behöver.

Tyvärr är det ingen återlösen på biljetter vid sjukdom såvida du inte har tecknat ett avbeställningsskydd. Det går dock bra att sälja biljetterna vidare. På Ticketmaster finns en samlingssida med vanliga frågor om Ticketmasters event och Coronaviruset Covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nortic

Om evenemanget du har köpt biljetter till har blivit inställt eller flyttat så kommer du få information om eventuell återbetalning eller nytt datum från arrangören. Mer information via Nortic hjälpcenter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tickster

Tillsammans med alla de arrangörer som använder Ticksters system för biljettförsäljning bevakar de situationen noggrant och kontinuerligt. I det fall ett evenemang ställs in bör du söka information hos den ansvarige arrangören, som ansvarar för frågor om dennes återbetalningar av biljetter. I vissa fall återbetalar Tickster, på uppdrag av Arrangören, biljetter vid inställt evenemang. Mer information via Tickster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga nöjesarenor i Halmstad

Vid sjukdom

Om du känner sjukdomssymptom som hosta, andningssvårigheter och/eller feber ska du stanna hemma samt kontakta sjukvården 1177.

Ring upplysningsnumret 113 13 om du har frågor

Har du frågor om coronviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Mer information om Coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Covid-19 och besöksnäringen

På en sida på Destination Halmstads webbplats har vi samlat mer information och bra länkar för dig inom besöksnäringen i Halmstad.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad