Årligen återkommande evenemang

Halmstad har flera evenemang som återkommer varje år. För många blir ett besök på något av evenemangen en tradition.

Hallands Matfest

16 mars 2024, Halmstads Teater.
På Hallands Matfest möts matentreprenörerna från hela Halland med musiken, författarna och trädgårds- och odlingsentusiasterna.

Wapnö hem och trädgårdsmässa

17–19 maj 2024, Wapnö gård
I Wapnös vackra slottspark och magasin! På mässan hittar du blommor, kryddväxter, buskar, frukt, trädgårdskonst, inredning, trädgårdstillbehör, smycken, kök, kläder, glasblåsning, fönster, energi, maskiner, möbler, läckra delikatesser, drycker och mycket mer.

Artister på en sen som är lila i Halmstad

Purple Night

Purple Nights

24-25 maj, Halmstad city
Purple Nights bjuder in till stans skönaste bakgård med livemusik, lokal street food, barhäng och tatuerare. Under två maxade dagar får besökare njuta av vårsolen(?), lyssna på olika artister som tar plats på vår musikscen, äta smarrigt käk och njuta av gött häng.

Andersbergsfestivalen

1 juni, Andersberg
Välkommen till Andersbergs grönområde. Här bjuds det på liveframträdanden på scenen av både etablerade artister och lokala förmågor, matvagnar och prova-på-aktiviteter för hela familjen. Olika föreningar finns på plats och visar upp sin verksamhet. Här finns något för alla åldrar.

After beach på Solgården i Tylösand i Halmstad

After beach på Solgården i Tylösand

After beach på Solgården

Vanligen juni–augusti, Hotel Tylösand
After beachen i Tylösand är en riktig klasssiker. Hit kommer tusentals gäster varje år för välsmakande drinkar och bra musik under härliga sommardagar. Solgården tillhör Hotel Tylösand Länk till annan webbplats. och är placerad mellan sanddynerna och hotellet. Från sen eftermiddag varje dag, hela sommaren, är det fullt ös då dagens after beach-band intar scenen.

Halmstad Sports Car Event

29 juni, Simstadion Brottet
Halmstad Sports Car Event är ett årligt återkommande event för alla som älskar sportbilar, racingbilar och specialbilar – och flyg. Evenemanget som satsar på att vara Sveriges bästa sportbilsevent visar upp spännande och ovanliga bilar, bjuder på underhållning och flyguppvisning samt aktiviteter för hela familjen.

Halmstads Sports Car Event

Halmstads Sorts Car Event

Sprintermästaren

4 & 6 Juli, HalmstadTravet
Sprintermästaren är en av de största travtävlingarna i Sverige och sommarens häftigaste travhändelse. Upplev den magiska stämningen på publikplats där hästar, körsvenner och besökare tillsammans skapar en upplevelse långt utöver det vanliga. Under evenemanget finns även många aktiviteter. Upplev Sol, Hav och Trav i somriga Halmstad.

Gullbrannafestivalen

4–7 juli 2024, Gullbrannagården
En fantastisk och stor musikfestival med glädje och rörelse. Konserter på flera olika scener, café, mat och en mängd olika aktiviteter.

SummerSmash Festival på Tylösand strand i Halmstad

SummerSmash Festiva. Foto: Reisegutta

SummerSmash Festival

Vanligen i juli/augusti, Tylösand strand
Dagar fyllda av härlig stämning och beachvolley på stranden i Tylösand! Häng med på SummerSmash festival! Festivalen innehåller flera delar, bland annat Beachvolleyveckan, Beachvolley-SM och Beachvolleyfesten.

Beachvolley-SM

Vanligen i juli/augusti, Tylösand strand
Det här är Svensk volleybolls största mötesplats. 2018 flyttade SM till Sveriges mest populära strand Tylösand och det blev en megasuccé! Över 30 olika tävlingsklasser och du har chans att se Sveriges bästa beachvolleystjärnor live.

Internationella gatuteaterfestivalen i Halmstad

Internationella gatuteaterfestivalen

Internationella gatuteaterfestivalen

Vanligen i juli/augusti, Halmstad city
En härlig festival som kan bjuda på allt möjligt, omöjligt och det oväntade. Clowner, akrobater och gatuartister dyker upp här och där i staden och bjuder på shower du bär med dig i minnet.

Grötviks stenhuggardagar

Vanligen i augusti, Grötvik
Det är ett fullspäckat och varierat program som genomförs precis vid havet. Musik, mat, sport och kultur - det finns något för alla.

Flygbild över Grötvik i Halmstad

Grötvik från ovan

Wapnö Öl & Whiskymässa

Vanligen i augusti, Wapnö gård
Wapnö arrangerar sin populära öl- och whiskymässa med expertis från svenska whiskydestillerier, bryggerier och importörer. Ta del av nyheter och intressanta specialprovningar med mat och dryck.

Smaka på Halmstad

Vanligen i september, Stora torg
Mat är så mycket mer än ett behov, det är även ett hantverk och för många en stor passion. För somliga ligger charmen i att laga maten och för andra i att äta den. Under Smaka på Halmstad samlar vi ihop några av Halmstads guldkorn under ett och samma tak. Lokala producenter och livsmedelsförädlare samlas i en tillfällig saluhall där du möts av dofter och varma intryck. I varje tugga känner du kärleken till det hantverk som ligger bakom de fantastiska smakerna och du får dessutom chans att se och prata med personen som står bakom produkten.

Människor vid ett bord under Smaka på Halmstad

Smaka på Halmstad

Höstmarknad i Simlångsdalen

Vanligen i september, Tallhöjdens Hotell & Restaurang i Simlångsdalen
På Simlångsdalens populära höstmarknad mixas lokal mat och dryck med både hårt och mjukt hantverk.

Ingedagarna och Grönkålens dag

Vanligen i september, Destination Ingeland
Ta dig runt till flera olika matproducenter, konstnärer, butiker och museum i Ingeland norr om Halmstad. En härlig utflyktsdag för hela familjen.

Familj på julmarknad i Halmstad

Foto: Lisa Lindström

Julmarknad på Annies gård

Vanligen i november, Annies gård
En stämningsfull julmarknad med utställare av diverse julrelaterade produkter.

Wapnö julmässa

Vanligen slutet av november och i början av december, Wapnö gård
Wapnös fantastiska miljö och de många utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld med julens delikatesser. ​Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och inte minst julens alla dofter.

Wapnö julmässa i Halmstad

Wapnö julmässa

Julmarknad i Simlångsdalen

Oftast i början av december, Tallhöjden Hotell & Restaurang i Simlångsdalen
Vi gläder oss åt att bjuda in tomten och alla hans medhjälpare till vår supermysiga julmarknad i Simlångsdalen. Mat, hantverk, glögg, korv och tomtemys utlovas

Julskyltning

Första advent, första advent, Halmstad city
Traditionsenlig skyltsöndag. Njut av brända mandlar, glögg, pepparkakor, julmusik och allt annat som hör julen till. På Julskyltningen har vi ett fullspäckat program med aktiviteter, körsång, dans kring granen och man har möjlighet att lämna sin önskelista till tomten.

Gammaldags Julmarknad

Oftast i december, Lilla torg
En traditionell julmarknad med hög mysfaktor och fokus på genuint mathantverk från våra halländska producenter och gårdar. Du kan förvänta dig halländska delikatesser till julbordet, julstämning, glögg, härliga juldofter och ett vackert luciatåg.

Barn träffar tomten under julskyltning i Halmstad

Träffa tomten under julskyltningen

Sjung in julen

Oftast i december, S:t Nikolai kyrka
Hälsa julen välkommen med den traditionsenliga julkonserten i S:t Nikolai kyrka. Har du inte hittat julstämningen innan så kommer du ha hittat den efter konserten.

Trettonhelgskonsert

Oftast i januari, Halmstads Teater
Tillsammans med fantastiska solister intar Helsingborgs symfoniorkester Halmstads Teater. Njut av imponerande musikstycken.

Helsingborgs Symfoniorkester

Helsingborgs Symfoniorkester

Hand håller upp telefon och filmar under konsert

Foto: Piotr Pia Trouski, Mostphotos

Ännu fler evenemang

Du hittar alla evenemang året runt i vår evenemangskalender. Vill du alltid få de senaste evenemangs- och aktivitetstipsen från Halmstad? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Whats on Halmstad.

Mer evenemang

Mer av Halmstad