Årets sportevenemang 2020

Sportåret i Halmstad är fullt med höjdpunkter. Sidan uppdateras löpande med mer information om de olika evenemangen.

Om Corona

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att evenemang med fler än 50 deltagare inte ska genomföras. Det påverkar evenemang i Halmstad. Vi fyller löpande i ändringar, men ett evenemang kan vara flyttat eller inställt även om det inte står så i listan nedan. För information om det evenemang du planerat att besöka vänligen kontakta aktuell arrangör. Se även vår sida där vi samlar länkar vidare samt info kring Corona.

Annika Invitational – INSTÄLLT

14–18 juni. De 78 bästa flickjuniorerna i Europa bjuds in till Annika Sörenstams egna golftävling. Detta är andra gången på fyra år som tävlingen arrangeras på Halmstad GK i Tylösand.

SM-veckan 2020 – INSTÄLLT

24–30 juni. I hård konkurrens har Halmstad än en gång fått chansen att stå värdstad för den populära SM-veckan sommar. Evenemanget var väldigt omtyckt när det arrangerades år 2011 och 2013. Såväl Halmstadbor som förenings- och näringsliv har efterfrågat SM-veckans återkomst. Nu är det dags igen!

Start i simtävling

Sprintermästaren

2 juli. HalmstadTravets stora höjdpunkt som återkommer från år till år.

Beachtravels SummerSmash med beachvolley-SM

18 juli–9 augusti. Årets största beachvolleyhändelse. Återkommer varje år i Tylösand. Utveckla din beachvolley med coachning i världsklass! Även SM-spelas spelas i 34 tävlingsklasser över 8 dagar.

SM, NM och danskt mästerskap Melges 24

7–9 augusti. Arrangeras av Halmstad segelsällskap.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VM i militär femkamp

9–17 augusti. Världens mest mångsidiga militärer tävlar i skytte, hindersimning, handgranatkastning och terränglöpning. Den nya banan som byggts vid regementet invigs redan under SM-veckan i juni.

Fotbollsmatch på Örjans vall

Örjans vall. Foto: Patrik Leonardsson

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad