Tysk flagga
English
Swedish

Halmstad på Fem minuter

Halmstad – som en storstad i en mer bekväm förpackning

Halmstad erbjuder en skön mix av puls och småstadscharm, salta stränder och lugna fiskevatten. Här finns långa sandstränder, förutom välkända Tylösand, som kantar vår fyra mil långa kust. Elva golfbanor, kanotvatten, 200 km cykelväg och flera sporter på elitnivå är annat som lockar den aktive. Stadskärnan är gemytlig och här varvas personliga butiker med ett charmigt krog- och kaféliv. Halmstad stoltserar med ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året om. Dessutom är konsten ständigt närvarande med inslag av bland andra Milles och Picasso.

En av Sveriges mest kända sommarstäder
Halmstad har utsetts till Sveriges sommarstad, men bjuder på mängder av upplevelser för alla smaker året runt. På promenad genom Halmstad upptäcker du hus och miljöer från flera århundraden. Småskaligt och pampigt samsas med modernt formspråk i stadskärnan, där de äldre byggnaderna präglas av vår danska tid med varm färgskala, tegel och puts. Från utkikstornet på Galgberget får du en magisk utsikt över staden och det glittrande havet i Laholmsbukten.

Danskt inflytande
Halland var länge Danmarks utpost i norr som strategiskt gränslän. Kung Christian IV lät bygga staden enligt 1600-talets stadsplan med slott och befästningsvallar. Dessa lämningar syns längs Karl XI:s väg och vid Norre port. Danmark har även haft ett visst inflytande på den halländska maten, där Kvibilleosten och grönkålen är bra exempel.

Sport, kultur och fantastiska bad
I Halmstad är det alltid något på gång och programmet är brett med teater, sport, festivaler, konst med mera. Här är vi måna om att alla ska kunna hitta glädjen i golfen och utvecklas i sitt spel. Med hela sex 18-hålsbanor, fem 9-hålsbanor och en av världens bästa träningsanläggningar är Halmstad Sveriges golfhuvudstad. Dessutom vimlar det av konst i alla dess former i Halmstad. Hämta en konstkarta på turistbyrån och bege dig ut i staden som din egen ciceron.

Passa på att ta ett dopp vid någon av sommarstadens alla stränder, besök flaggskeppet Tylösand eller hitta din egen favoritvik. Naturen finns hela tiden nära med vidsträckta myrar, ädellövskog, branta bergsluttningar och forsande vattenfall. Upplev något av alla våra naturreservat till fots, cykel eller varför inte kanot? Vem du än är, vad du än vill göra, har Halmstad upplevelsen för dig. Välkommen!