Tysk flagga
English
Swedish
MENY

Anmälan till näringslivsseminarium
Hållbar vänskap, hållbart välstånd

- om nya chanser till dansk-svensk samverkan

Halland har en historiskt stark relation till Danmark, inte minst inom näringsliv och innovation. Genom sekler har handel och företag utvecklats, idéer har fått spridning, och vänskap och välstånd har stärkts.

Och nu öppnas nya möjligheter!

Från 2019 är Halland medlem i Greater Copenhagen, en gränsöverskridande plattform för samverkan och hållbar tillväxt. Och 2020 öppnas en ny färjelinje mellan Halmstad och Grenå. Ett projekt med stor potential för turism och hållbara transporter.

Vad betyder de nya, starkare banden till Danmark för det halländska näringslivet? Hur kan vi tillsammans främja hållbar utveckling och innovation?

Varmt välkommen till ett dansk-svenskt seminarium om framtida möjligheter!

Dag & tid: Fredagen den 1 mars kl. 14:00 - 16:30
Plats: Bærtlingsalen, Visionen, Högskolan i Halmstad

Ur programmet

Ove Ullerup, dansk ambassadör i Stockholm, och Fredrik Jörgensen, svensk ambassadör i Köpenhamn, ger perspektiv på potential och utmaningar i det dansk-svenska samarbetet.

Stephan Müchler, vd, Sydsvenska Handelskammaren och Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren, bidrar från regional utgångspunkt.

Johan Wessman, vd, Öresundsinstitutet, berättar om Greater Copenhagen, och Tony Michaelsen, Trade Director, Stena Line, om den nya färjelinjen.

Från Halland deltar landshövding Lena Sommestad, regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson, och kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Jonas Bergman.

Det blir också paneldebatt om hur det dansk-svenska samarbetet kan fortsätta att utvecklas och bidra till tillväxt och utveckling i Halland.

Moderator är Selma Sedelius, kommunikationschef, Högskolan i Halmstad.

Evenemanget är en del av det dansk-svenska jubileumsåret 2018-2019, #jubileum400, till minne av bland annat Kungamötet i Halmstad 1619.

Vid frågor, kontakta julia.jonsson@halmstad.se

Anmälan till näringslivsseminarium - Hållbar vänskap, hållbart välstånd är nu stängd.

Greater Copenhagen för ökad tillväxt

Allt fler företag har idag behov av en stark internationell profil för export av varor och tjänster eller för att rekrytera talanger internationellt.

Företag och organisationer har nu möjlighet att delta i målgruppsanpassade kampanjer som marknadsför Greater Copenhagens globalt. Att finnas med i ett internationellt sammanhang kan bidra till att öka omsättning och attrahera högutbildade specialister samt investeringar till regionen.

Tillsammans har vi förutsättningarna för att skapa en av Europas mest attraktiva affärsmetropoler. Ju fler av Greater Copenhagens företag som medverkar desto större blir vår genomslagskraft, både tillsammans och separat.