English
Swedish

Marknadsför ditt möte eller evenemang

Att marknadsföra ett evenemang kräver mycket planering. Därför har vi sammanställt några tips som är viktiga för dig som ska marknadsföra ett möte eller evenemang i Halmstad.

Halmstad Convention Bureau är gärna rådgivare för dig som ska marknadsföra ett arrangemang. Kontakta vår projektkoordinator som hjälper dig vidare.

Halmstad har ett bra läge mitt på Sveriges västkust. Hit finns goda förbindelser från Göteborg i Norr, Malmö i Söder och även från det småländska inlandet. Det gör att du har möjlighet att nå många potentiella besökare när du arrangerar ett evenemang eller möte här.

Marknadsföringskanaler

Evenemangskalender

Destination Halmstads evenemangskalender är den fullständiga kalendern över alla evenemang som arrangeras i Halmstad. Om ditt evenemang eller möte attraherar besökare och är öppet för allmänheten kan du nå ut till lokala, nationella och internationella besökare här. Du registrerar själv ditt evenemang i kalendern på destinationhalmstad.se.

Sociala medier

Att marknadsföra ditt evenemang eller möte via sociala medier som Facebook och Instagram är enkelt. Du kan arbeta kostnadsfritt men också med betald annonsering. VIll du ha rådgivning eller hjälp med annonsering i sociala medier erbjuder Destination Halmstad det i flera av sina marknadsföringspaket.

Mycket av aktiviteten på nätverk som Facebook finns idag i grupper. Kartlägg grupper inom ditt intresseområde och involvera dem i ditt arbete. Kanske kan de agera rådgivare i frågor om arrangemangets innehåll, kommunikation med mera. Att involvera målgruppen på detta vis ger ofta bra genomslag.

Pressbearbetning

Vi rekommenderar att ni som arrangör själva skickar ett pressmeddelande till lokal och regional media. Det bidrar till er trovärdighet och gör det enkelt för media kontakta er. För att skicka ett pressmeddelande kan ni använda en digital PR-tjänst eller skicka e-post direkt till kontaktpersonen.

Tänk på att innehållet i ditt pressmeddelande ska vara intresseväckande. Det kan du exempelvis göra genom att presentera ett personporträtt, kuriosa eller hitta en unik lokal koppling. Vi ger gärna råd kring vad för innehåll du kan lyfta i ett pressmeddelande.

Tips på lokala medier i Halmstad är: Hallandsposten, Halmstad 7 dagar, P4 Halland Sveriges Radio, Vamé, 24 Halmstad och Radio Halmstad 88,6.

Annonsering

Att annonsera kan vara en viktig del av din marknadsföring. Några tips på lokala tidningar, magasin, webbplatser, biografer och radio i Halmstad är: Hallandsposten, Halmstad 7 dagar, Filmstaden Halmstad Röda Kvarn, P4 Halland Sveriges Radio, Vamé, 24Halmstad och Radio Halmstad 88,6.

Marknadsföring i staden

Att låta ditt arrangemang synas i staden är ett viktigt komplement till andra marknadsföringskanaler. I Halmstad finns följande möjligheter.

Affischpelare

I Halmstads kommun finns 10 affischpelare där du som arrangör kan marknadsföra ditt möte eller evenemang. Principen är att man sätter affischen där man hittar en plats, och endast en affisch per pelare. Pelarna sköts av Teknik- och fritidsförvaltningen. Läs mer på Halmstad.se.

Banderoller

Längs med Halmstad Storgata finns möjlighet att marknadsföra ditt möte eller evenemang med banderoller. Banderollerna lämpar sig vid stora arrangemang med publikt intresse. Kontakta Byggnadskontoret för mer information angående bokning, kostnad och uppsättning.

Digital skylt vid E6

Vid E6s södra och norra infart till Halmstad finns digitala skyltar (LED-skärmar). Här informeras trafikanter om vad som händer i Halmstad. Budskapen som visas ska vara informativa och av intresse för allmänheten. Kontakta oss för mer information angående bokning och kostnad.

Eurosize-affischer

Halmstads kommun har 36 affischeringsplatser i eurosize- och fullsizeformat genom ett samarbete med JC Decaux. Externa samarbetspartners har möjlighet att boka dessa för information om större evenemang. Kontakta oss för mer information angående bokning och kostnad.

Du kan även boka affischplatser direkt hos JC Decaux. Förfrågan görs då direkt till JC Decaux Sverige.

Skyltplatser

Vid sex strategiska platser i Halmstad finns möjlighet att marknadsföra ditt arrangemang med hjälp av skyltar. Du behöver tillstånd för användande av offentlig plats för att synas här. Det söker du hos Polisen. Läs mer om skyltplatserna på Halmstad.se.

Marknadsföring på Halmstad Arena

När du arrangerar på Halmstad Arena ingår marknadsföring på webbplats och i sociala medier. Utöver det kan du köpa annonsering i följande kanaler:

  • Digital skylt utanför Halmstad Arena
  • Flaggning vid huvudentré
  • Vepor i piazzan
  • Synlighet på TV-skärmar, affischering och i evenemangskalender

Läs mer på halmstadarena.se.

Marknadsföring på Halmstads Teater

På Halmstads Teater finns många exponeringsytor för dig som arrangör, bland annat webbplats, sociala medier, tv-skärmar, affischering och flaggning. Kontakta Halmstads Teater för mer information angående bokning och kostnad.

 

Kontakt

Antonia Eriksson

 

Antonia Eriksson
Projektkoordinator

Mobil: 072-085 09 73
E-post: antonia.eriksson@halmstad.se