English
Swedish

Nätverk

Ambassadörer

Halmstad Convention Bureau har många ambassadörer. De flesta har tidigare varit involverade i att ta hem ett möte eller evenemang till Halmstad.

Tillsammans arbetar vi för att utveckla Halmstad som mötes- och evenemangsdestination. Vi förmedlar gärna kontakt till någon av våra ambassadörer för dig som vill ha kunskaps- och erfarenhetsutbyte.

Ambassadörsträff

Varje höst i mitten av november uppmärksammar vi några av Halmstads mötesambassadörer under en ambassadörsträff. Personer som gjort viktiga insatser för Halmstad som mötesstad, bland annat genom att stå som lokal värd för ett möte, diplomeras. Träffen syftar till att vara ett forum för erfarenhetsutbyte mellan näring, mötesambassadörer och kommun.

Swedish Network of Convention Bureaus

Halmstad Convention Bureau är medlem i det svenska nätverket för Convention Bureaus, Swedish Network of Convention Bureaus (SNCVB). Nätverket arbetar för att utveckla den svenska mötesindustrin och har två fokusområden: affärsnytta och kunskapsutveckling.

Enligt inrapporterad data från svenska convention bureaus arrangerades det 588 kongresser i Sverige förra året. 333 av dessa var nationella och 255 internationella. Totalt deltog cirka 180 000 deltagare på kongresserna som tillsammans genererade mer än 984 miljoner i turistekonomiskt värde.

International Congress and Convention Association

Halmstad Convention Bureau är medlem i det internationella nätverket International Congress and Convention Association (ICCA). I ICCA finns världens ledande leverantörer och arrangörer av internationella möten. Över 1100 organisationer från nästan 100 länder är medlemmar. ICCA grundades för 55 år sedan.

Halmstad gick med i nätverket 2019 som ett led i att öka attraktiviteten gentemot internationella besökare. Genom medlemskapet får Halmstad möjligheten att bearbeta internationella föreningar som arrangerar kongresser.

Partners

Att vara en attraktiv plats för möten och evenemang kräver samverkan inom hela den lokala näringen. En stabil förankring i näringslivet ger förutsättningar för utveckling av verksamheten. Därför samarbetar Halmstad Convention Bureau med flera aktörer genom partnerskap.

Våra partners är verksamma i flera branscher; kommunikation, hotell, restaurang, mötesanläggningar, arenor, evenemangsföretag, region och högre utbildning. De är med och påverkar, upprätthåller och utvecklar Halmstad som en attraktiv evenemangs- och mötesstad, såväl nationellt som internationellt.

I nätverksträffar, workshops och rådmöten lyfter och beslutar vi i strategiska frågor som tar Halmstad framåt. Kontakta oss gärna om du är intresserad av ett samarbete.

Strategiska partners

Halmstads kommun

Region Halland

Högskolan i Halmstad

Visit Laholm

Destination Falkenberg

Partners

Halmstad City Airport

BRA Airline

Breakout Music

Halmstads Teater

Halmstad Arena

Hire Sound

LiveJoy

Ljus & Dekor

Luthin Event & Produktion

Per Nilsson

PS Agency

Taxi Halmstad

White & White

Halmstads hotellgrupp

Clarion Collection Hotel Norre Park

First Hotel Mårtenson

Grand Hotel Halmstad

Good Morning Hotel Halmstad

Hotel Amadeus

Hotel Continental

Hotel Tylösand

Ringenäs Golfklubb

Scandic Hallandia

Talhöjdens värdshus

Tylebäck Hotell & Konferens

Halmstad Krögarförening

A Little Party (never killed nobody)

Bettans Bar

Bistro Jarlen

BM Bar & Mat

Boom Boom Room

Don Taco

Fridolfs Krog

Gomidda

Hamngatan 43

Halmstad Golfklubb

Harrys

Heagårds Skafferi

Hummër

La Cocaracha

La Playa

Leif´s Bar & Grill

Magasinet på Slottsmöllan

Mitt i Lilla Torg

Morfars Nattklubb

Mr Vinc'k Burger

MWM Events

O´Learys Halmstad sportsbar

Punch Restaurang & Bar

Pio Matsal & Bar

Salt Restaurang

Stationsgatan 44 Mat & Bar

Svea Restaurang

Tylöhus

Solsidan Mat & Bar

SPIS&DELI

Sushibar Takenaka

Svarta Örnshuset

The Bull's Pub

The Dubliner

The Fox & Anchor

Titus Tapas

Venezia

Wild West Steakhouse

Zigges Garage