English
Swedish

Mer av mötet och evenemanget

Att värva möten och evenemang till Halmstad bidrar till staden och regionen genom kunskapstillförsel, intäkter till lokalt näringsliv och mycket mer. Ett möte eller evenemang äger rum under några dagar, men det finns möjligheter att öka avtrycken både innan och efter genomförandet.

Genom att samarbeta låter vi fler ta del av de positiva effekterna och skapar nya möjligheter. Vi samarbetar inom den kommunala organisationen och regionen såväl som med lokalt näringsliv och föreningar. Ofta har andra parter mycket att vinna i att samarbeta inför och under ett evenemang eller möte.

Mötesforum kring evenemangssäkerhet

I maj 2018 spelades lag-VM i bordtennis i Halmstad Arena med 142 lag från världens alla hörn. Parallellt med detta arrangemang stod Destination Halmstad och Halmstads kommun värdar för Evenemangssäkerhet 2.0 - en nationell säkerhetskonferens för idrott, festival och arenasäkerhet. Mötesdeltagarna kunde då göra studiebesök på världsmästerskapet och studera evenemangssäkerhet i praktiken.

Fotboll + Konst = sant

Ett samarbete mellan Destination Halmstad, den lokala UEFA Dam-EM-organisaionen, Kulturförvaltningen och lokala konstnärer inför UEFA Dam-EM i fotboll. Inledningsvis upptäckte man att Halmstads kommuns konstsamling och den offentliga konsten i Halmstad bestod till 85% av verk skapade av manliga konstnärer. Ambitionen blev därför att förändra det. Resultatet var en unik konstutställning där 15 kvinnliga konstnärer med lokal anknytning tolkade temat fotboll. Konstverken blev sedan en del av kommunens konstsamling och är idag placerade på Halmstad Arena.

Pingisbordsprojektet

Ping Pong Power arbetade under flera års tid med att sprida sporten bordtennis i Halmstad med omnejd inför lag-VM i Halmstad 2018. Tillsammans med leverantören Butterfly delade projektet ut 100 pingisbord till skolor, fritidsgårdar och asylboenden i Halmstadområdet.

The future of racket sports - forskningskonferens

I samband med lag-VM i bordtennis på Halmstad Arena anordnade Högskolan i Halmstad, genom Hallands idrottsakademi, en forskarkonferens om framtiden för racketsporter med fokus på idrott och hälsa. Läs mer om konferensen på hh.se.

Konferensen var resultatet av att Högskolan i Halmstad gick in som akademisk partner till evenemanget. Läs mer om partnerskapet i ett pressmeddelande.