English
Swedish

Liten stad - stor plats

2018 stod Halmstad värd för två världsmästerskap under samma år – lag-VM i Bordtennis och VM i Styrkelyft. Världsmästerskapen är en del i Halmstads resa mot att bli en etablerad evenemangsstad även i internationella sammanhang.

Lag-VM i bordtennis

Lag-VM i bordtennis var det största idrottsevenemanget i Halmstad och hela Hallands historia. Det var också det största internationella mästerskapet som arrangerades i Sverige under 2018, sett till antal tv-tittare och deltagande nationer. Förberedelserna pågick sedan 2013 då Halmstad tilldelades VM och involverade besöksnäringen i hela Halland.

Läs mer om Lag-VM i bordtennis.

VM i Styrkelyft

VM i Styrkelyft arrangerades med mindre än ett års varsel. Det var möjligt tack vare Halmstadsföretaget Eleiko, som är världsledande inom träningsbranschen. Eleiko har projektlett både värvningsarbete och förberedelser och tagit stort ansvar även under genomförandet av mästerskapet.

Läs mer om VM i styrkelyft.


Halmstad har arbetat målmedvetet och långsiktigt med att arrangera stora evenemang i över tio års tid. Startskottet var golftävlingen The Solheim Cup 2006. Under resans gång har Halmstad stått värd för en rad stora idrottsevenemang, däribland SM-veckan 2011 och 2013, O-Ringen 2012 och Dam-EM i fotboll 2013. Halmstad har under resans gång skapat en stärkt samverkanskultur i evenemangsfrågor, som gett en välfungerande organisering vid stora evenemang.