English
Swedish

Om Halmstad

Halmstad har ett bra läge på den svenska västkusten och är en lagom stor stad för evenemang och möten. Här har vi alltid vetat hur du får mest ut av livet - och det gäller även ditt möte eller evenemang. Att vara här fyller dig med energi, ger dig tid för reflektion och ger din vistelse ett lugn som du inte glömmer.

Regionala styrkor

Den svenska västkusten är en ständigt växande region. Halmstads läge mitt mellan Göteborg och Malmö öppnar upp många möjligheter. Därför väljer många företag och organisationer att investera i Halmstad. Omkring 4.8 miljoner potentiella besökare finns inom en radie av 15 mil. Eftersom Halmstad är lättillgängligt oavsett färdsätt gör det staden populär för mötes- och evenemangsarrangörer.

Viktiga tillväxtfaktorer

Halmstads näringsliv är dynamiskt med en majoritet av små och medelstora företag. Ungefär 75 procent av arbetsplatserna i Halmstad har högst tio anställda.

Det gynnsamma läget för att många logistikföretag väljer att investera i Halmstad och etablerar sig här. Tjänstesektorn såväl som handeln expanderar hela tiden. Också tillverkningsindustrin är viktig och har stor utvecklingspotential.

Vårt generösa utbud av evenemang, sport, natur, kulinariska upplevelser, aktiviteter och det goda värdskapet gör Halmstad till ett populärt resmål. Besöksnäringen i Halmstad, tillsammans med möten och evenemang, är en viktig och expanderande bransch.