English
Swedish

VM-staden

Halmstad har arbetat målmedvetet och långsiktigt med att arrangera stora möten och evenemang i över tio års tid. Startskottet var golftävlingen Solheim Cup 2006. Under resans gång har Halmstad stått värd för en rad stora möten och evenemang. Det har lett till att vi har en samverkanskultur i mötes- och evenemangsfrågor, som ger en välfungerande organisation oavsett arrangemangets storlek.

En av våra största bedrifter är genomförandet av två världsmästerskap under ett år. 2018 stod Halmstad värd för både lag-VM i bordtennis och VM i styrkelyft. Världsmästerskapen är en del i Halmstads resa mot att bli en etablerad evenemangsstad även i internationella sammanhang.

Läs mer om Lag-VM i bordtennis.

Läs mer om VM i styrkelyft.

Lag-VM i bordtennis

I maj 2013 togs det internationella bordtennisförbundet beslut om att tilldela Halmstad lag-VM 2018. Grundförutsättningen för att kunna arrangera världsevenemang kom på plats 2009 när Halmstad Arena invigdes. Med fyra fullstora idrottshallar, möteslokaler och en genomgående piazza är den Sveriges till ytan största multiarena.

På vägen mot VM har flera stora bordtennisevenemang arrangerats: Legends Tour 2014, World Cup 2015, OS-kval 2016 och SM 2017. Samtidigt har projektet Ping Pong Power arbetat för att sprida kärleken till bordtennis i regionen. I samarbete med bordsleverantören Butterfly har 100 pingisbord delats ut till skolor, fritidsgårdar, föreningar och äldreboenden för att få fler att börja spela bordtennis – gammal som ung.