English
Swedish

Välkommen till VM-staden Halmstad

2018 står Halmstad värd för två världsmästerskap under samma år – lag-VM i Bordtennis och VM i Styrkelyft. Världsmästerskapen är en del i Halmstads resa mot att bli en etablerad evenemangsstad även i internationella sammanhang.

Ett världsevenemang

Lag-VM i bordtennis var ett gigantiskt evenemang. Det var det största idrottsevenemanget i Halmstad och hela Hallands historia.

Det var också största internationella mästerskapet som arrangeras i Sverige under 2018, sett till antal tv-tittare och deltagande nationer. Förberedelserna pågick sedan 2013 då Halmstad tilldelades VM och involverade besöksnäringen i hela Halland.

Läs mer om lag-VM i bordtennis

Vi arbetar tillsammans

VM i Styrkelyft är ett betydligt mindre evenemang, men arrangeras med mindre än ett års varsel. Detta är möjligt tack vare Halmstadsföretaget Eleiko, som är världsledande inom träningsbranschen. Eleiko har projektlett både värvningsarbete och förberedelser och tar stort ansvar även under genomförandet av mästerskapet.

Läs mer om VM i Styrkelyft


Halmstad har arbetat målmedvetet och långsiktigt med att arrangera stora evenemang i över tio års tid. Startskottet var golftävlingen The Solheim Cup 2006. Under resans gång har Halmstad stått värd för en rad stora idrottsevenemang, däribland SM-veckan 2011 och 2013, O-Ringen 2012 och Dam-EM i fotboll 2013. Halmstad har under resans gång skapat en stärkt samverkanskultur i evenemangsfrågor, som gett en välfungerande organisering vid stora evenemang.