English
Swedish

Att vara värd

Halmstad Convention Bureau stöttar dig som vill vara värd för ett möte. Är du medlem i en förening eller organisation som har årsmöten i Sverige och/eller utomlands kan du vara lokal värd för ett möte. Det vanligaste kravet som mötes- och evenemangsarrangörer har är att en lokal värd bjuder in till staden.

Att vara värd för ett möte eller evenemang skapar goda förutsättningar för din organisation och dess verksamhet. Det ger marknadsföring, kunskapsutbyte, utvecklar ditt nätverk och stärker organisationens varumärke. Dessutom bidrar det till att Halmstad utvecklas som evenemangs- och mötesdestination.

Vem kan vara värd?

Det finns många fördelar med att vara värd för ett möte eller ett evenemang i sin hemstad. Just nu finns det 23 Convention Bureaus i Sverige, vilket ökar konkurrensen om kommande möten och evenemang. Därför samarbetar Halmstad Convention Bureau alltid med en lokal värd när vi värvar nya möten och evenemang. Den lokala värden är:

  • någon som deltar i nationella och internationella möten och evenemang
  • en aktiv medlem i en organisation eller förening
  • intresserad av att stå som värd för organisationens eller föreningens kommande möte eller evenemang

Den lokala värden behöver inte känna till varje detalj. Hen är den som bjuder in och kontrollerar agendan för mötet eller konferensen. Genom att vara lokal värd får du och din organisation stå i centrum.

Hur gör jag?

Att vara lokal värd är enkelt. Halmstad Convention Bureau hjälper dig genom hela processen från idé till ansökan om möten eller evenemanget. Läs mer om våra tjänster. Våra tjänster är kostnadsfria.

När organisationen eller föreningen har tagit beslut om att låta Halmstad stå som värd stöttar vi dig vidare. Vi hjälper dig att komma i kontakt med en Professional Congress Organiser (PCO), en specialist på att genomföra och administrera stora evenemang och möten. PCOn kommer hjälpa dig hantera alla praktiska delar av ditt evenemang.