Lots och tillstånd

För att arrangera ett evenemang krävs det oftast olika typer av tillstånd. Här nedan kan du enkelt ta reda på vilka tillstånd du behöver söka och komma i kontakt med rätt instanser. Kontakta oss så hjälper vi dig på vägen.

Vänd dig alltid till Halmstad Convention Bureau först om du planerar att arrangera ett evenemang. Vi vet vilka tillstånd som krävs och hjälper dig kostnadsfritt i tillståndsprocessen med aktuella myndigheter och instanser. Nedan har vi samlat vilka tillstånd som kan behövas för ditt evenemang, samt hur du söker.

Checklista för tillstånd

Svara på några frågor och få en personlig checklista för just ditt evenemang. Här får du en samlad bild över de uppgifter du behöver lämna och de tillstånd du kan behöva söka hos kommuner, myndigheter och länsstyrelser. När du vet vilka tillstånd du behöver stöttar gärna Halmstad Convention Bureau dig vidare med ditt evenemang.

Tillståndslotsen

När du tillsammans med Halmstad Convention Bureau arbetat igenom din evenemangsidé, säkerställt att den håller för genomförande men konstaterat att den kräver flera olika tillstånd, då det dags att boka in tid hos Tillståndslotsen på Halmstads kommun. Ibland är även Halmstad Convention Bureau med vid mötet.

Hos Tillståndslotsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlas flera aktörer, bland annat polisen, kommun och myndigheter. Det gör att du får vägledande information från alla vid ett tillfälle. Tillståndslotsen ser till att du söker de tillstånd du behöver och att de hinner bli godkända i tid. När du träffar Tillståndslotsen ska du ha en projektplan samt ett preliminärt datum och en preliminär plats för ditt evenemang.

Tillståndsguide

I Tillståndsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visar Halmstads kommun vilka tillstånd som du kan söka via kommunen samt vilka tillstånd som kan krävas vid evenemang. Guiden är ett stöd för dig som arrangör i tillståndsprocessen.

Polisen