Besöksnäring i coronatider

En samlingssida för dig inom besöksnäringen där vi samlar konkreta stöd och tips för din verksamhet.

Vi på Destination Halmstad försöker på olika sätt att vara lyhörda, föra dialog och bistå näringen genom att jobba brett mot invånare, framtida besökare, aktörer inom besöksnäringen, föreningslivet samt mötes- och evenemangsarrangörer. För senaste uppdateringarna om läget kring Covid-19 besök Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

High Five – Stöd för besöksnäringen

När åtgärder och anpassningar har gjorts, vad gör man sen? High Five har startat projektet Hallandskraft som kan hjälpa dig att ta nästa steg.

High Five erbjuder actionorienterad rådgivning, ett bollplank eller en kontakt för att du ska komma vidare. De hjälper dig med både stora och små frågor och erbjudandet är kostnadsfritt. Kontakta tobias.tisell@halmstad.se så berättar han mer.

Halmstads kommun – Information till näringslivet

På Halmstads kommuns hemsida finns information till näringen med bland annat beslut gällande tillsyn, avgifter och fakturor.

Almi – Kostnadsfri rådgivning och brygglån

Via Almi kan du få hjälp med brygglån från kris till hållbar framtid. Almi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till företag påverkade av Corona-pandemin.

Timbanken – Kostnadsfritt konsultstöd

Timbanken är ett stöd för dig som driver ett företag i Halmstad. Du får fem fria konsulttimmar inom till exempel ekonomi, juridik och avtal, något som kan vara till hjälp i rådande situation.

Region Halland, Visit Halland – Tillsammans för Halland

Region Halland har gjort en samlingssida med information och stöd som företagare kan ta del av.

Visita – safe to visit

Visita presenteras löpande information om Visitas arbete under Coronakrisen, samt aktuella nyheter och pressmeddelanden.

Den11 juni lanserade Visita informationskampanjen ”Safe to visit”. Kampanjen består av tre broschyrer med åtgärder mot smittspridning på restauranger, hotell och campingplatser. I materialet ingår även ett klistermärke att sätta upp på till exempel entrédörren för att visa gäster att företaget följer myndigheternas och Visitas riktlinjer för minskad smittspridning.

Regeringen – Ekonomiska åtgärder för företagare 

Regeringen har på sin webbplats samlat de ekonomiska åtgärder som införts i samband med Covid‑19. Bland annat finns information om kostnadsbesparingar och lån för företag.

Skatteverket – Anstånd och sänkta arbetsgivaravgifter

Företagarna Halland – Företagsakuten

Företagarna arrangerar träffar för företag i Halmstad där en panel är på plats och svarar på frågor. Det kan exempelvis gälla frågor kring stödpaket, skattefrågor, permitteringar, varsel, stöd från kommunen etc. Medlem eller ej i företagarna är du varmt välkommen!

Vid frågor ring ordförande i Företagarna Halmstad, Lotta Ericsson 0706-08 39 96.

Tidigare träffar kan du ta del av på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna sida riktar sig främst för dig i besöksnäringen. Vi har även en sida om corona som riktar sig till dig som besökare Öppnas i nytt fönster..