Referenser – andras ord om oss

Halmstad har flera referenser som gärna berättar om sitt genomförda möte eller evenemang. Kontakta oss om du vill prata med någon av dem. Här nedan finner du ett urval som ägt rum i Halmstad, vi berättar gärna mer och hjälper dig att få ut mer av ert evenemang eller möte.

Lag-VM i bordtennis på Halmstad Arena 2018

Lag-VM i bordtennis på Halmstad Arena 2018

Lag-VM i bordtennis 2018

Raul Calin är generalsekreterare på det internationella bordtennisförbundet. Han berättar om genomförandet av lag-VM i bordtennis:

"Welcome to the next level! Det var mottot för 2018 års världsmästerskap i bordtennis, som hölls i den vackra staden Halmstad. Synergierna som skapades mellan Svenska Bordtennisförbundet, Destination Halmstad och Halmstad Convention Bureau, tillsammans med det nära samarbetet med Internationella Bordtennisförbundet (ITTF), bidrog verkligen till den fantastiska succé som vårt evenemang i maj 2018 blev.

Halmstad Arena är en fantastisk arena. Närheten till hotellen och deras kvalitet, den nästan obefintliga trafiken - faktiskt en av de smidigaste trafiksituationerna vi har upplevt kring stora evenemang, även initiativen kring att arbeta hållbart och de mätningar som gjordes för att säkerställa det, gjorde att vi i ITTF var väldigt nöjda.

2018 års världsmästerskap hölls i en liten stad, men med stor karaktär. Deltagarna från de över 100 länderna som deltog återvände garanterat hem med fyllda med positiva intryck.

Världsmästerskapet var kulmen av en serie av bordtennisevenemang som hållits under de senaste åren, där också det Europeiska kvalet för OS 2017 är ett annat exempel på ett mycket framgångsrikt evenemang.

Vi ser fram emot att återvända till Halmstad inom en snar framtid."

SummerSmash på stranden i Tylösand i Halmstad

SummerSmash på stranden i Tylösand. Foto: Summersmash

SummerSmash – årligen återkommande

Rasmus Jonsson är projektledare för SummerSmash. Han berättar om genomförandet av SummerSmash och SM i beachvolley:

"Halmstad är en unik sommarstad och atmosfären på Tylösand fantastisk. Tillsammans med BeachTravels, som är Skandinaviens största arrangör av beachvolleyevenemang, såg vi en perfekt match och så blev det! 2014 skapade vi SummerSmash Festival och evenemanget har växt år för år i en rasande takt. Till 2018 var eventet 17 dagar, vi hade över 3 000 deltagare, 65 000 besökare, för första gången arrangerade vi SM i beachvolley och vi fick stort utrymme i Svensk TV och övrig media.

Sommarens event blev hyllat som det bästa beachvolley-evenemanget i Sverige någonsin och detta hade aldrig varit möjligt utan vårt fina samarbete med Destination Halmstad och Halmstad Convention Bureau. De är alltid pigga på nya, banbrytande idéer och hjälper oss i stora som små frågor för att kunna fortsätta utveckla evenemanget!"

Flygfoto över Halmstad

Foto: LVMedia

Centerkvinnornas årsstämma 2018

Anna Kläppe är generalsekreterare för Centerkvinnorna. Hon berättar om genomförandet av Centerkvinnornas årsstämma på Gullbrannagården i Halmstad:

"Vi valde att lägga Centerkvinnornas jubileumsstämma 2018 i Halland där allt en gång började för vårt förbund. Och vi kunde inte ha varit nöjdare! Halmstad Convention Bureau hjälpte oss från första stund med allsköns frågor och funderingar, inte minst med att hitta en trevlig plats för både stämma och bankettmiddag (Heagårds Skafferi var helt underbart – vacker lokal och suverän mat). Gullbrannagården tog hand om oss och våra deltagare under själva stämman på ett exceptionellt trevligt sätt – många deltagare kom faktiskt fram till oss och påtalade hur väl omhändertagna de blivit!"