English

Lots och tillstånd

För att arrangera ett evenemang krävs det oftast olika typer av tillstånd. Här nedan kan du enkelt ta reda på vilka tillstånd du behöver söka och komma i kontakt med rätt instanser. Kontakta oss så hjälper vi dig på vägen.

Vänd dig alltid till Halmstad Convention Bureau först om du planerar att arrangera ett evenemang. Vi vet vilka tillstånd som krävs och hjälper dig kostnadsfritt i tillståndsprocessen med aktuella myndigheter och instanser. Nedan har vi samlat vilka tillstånd som kan behövas för ditt evenemang, samt hur du söker.

Checklista för tillstånd

Svara på några frågor och få en personlig checklista för just ditt evenemang. Den ger en samlad bild över de uppgifter du behöver lämna och de tillstånd du kan behöva söka hos kommunen, myndigheter och länsstyrelsen. När du vet vilka tillstånd du behöver stöttar gärna Halmstad Convention Bureau dig vidare med ditt evenemang.

Halmstads kommuns företagsservice

Halmstads kommuns företagsservice hjälper dig med de tillstånd som du behover. För att få hjälp via företagsservice mejlar du till Halmstad Direkt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hos företagsservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlas de förvaltningar och kommunala bolag som är aktuella för ditt evenmang. Det gör att du får vägledande information från alla inblandade. Företagsservice ser till att du söker de tillstånd du behöver.

Tips: När du kontkatar företagsservice ha klart en projektplan samt ett preliminärt datum och en preliminär plats för ditt evenemang.

Tillståndsguiden

Vill du själv läsa på om de olika tillstånden. Besök då Halmstads kommuns Tillståndsguiden, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som visar vilka tillstånd som du kan söka via kommunen samt vilka tillstånd som kan krävas vid evenemang. Guiden är ett stöd för dig som arrangör i tillståndsprocessen.

Polisen

Om du redan vet vilka tillstånd du behöver söka via polisen kan du ladda ner ansökningsblanketter på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.