Legacy – arvet efter

Allt som sker innan, under och efter genomförandet av ett evenemang eller möte ingår i processen som slutar med ett arv – legacy. Det som blir kvar efter att evenemanget avslutas. Något som är oerhört betydelsfullt för hela Halmstad. Legacy gör skillnad och skapar hållbara effekter på kort och lång sikt. Det ger helt enkelt mer!

Genom evenemang och möten skapas värdefull kunskap. Det breddar vårt kunnande och tillför unik kompetens. När olika värdar och världar möts och ideér testas, då kan det ske mirakel! Här kan du inspireras och få nya tankar på hur du kan göra mer av ert evenemang eller möte. Kanske behöver du någon att bolla med? Då finns vi här. Bara hör av dig till oss! Ingen fråga är för liten eller för stor. Vi finns till för att hjälpa dig och din organisation. Att jobba med legacy är både kul och berikande – det vet vi.  

UEFA Women's Euro 2013 i Halmstad

Vad är legacy

Legacy är alla de effekter som finns kvar efter ett genomfört evenemang. Det kan handla om allt från att vi logistiskt har fått fler cykelbanor i kommunen till att skolbarn fått göra riktiga projekt inom exempelvis samhällskunskap eller konst.

Genom att gemensamt tänka igenom före vad vi vill åstadkomma med evenemanget kan vi öka effekterna – på kort och lång sikt och inom flera betydelsefulla samhällssektor. De sju kapitalen är en pedagogisk arbetsmodell som Riksidrottsförbundet tagit fram. Kapital handlar ju helt enkelt om insatser som ska ge utdelning. Det kan hjälpa dig som arrangör att arbeta mer strukturerat med legacy.

Legacykurs på sex minuter

Patrik Jemteborn ledde 2019, tillsammans med sin organisationskommitté, Skidskytte-VM till succé. organisationen arbetade med legacy utifrån flera perspektiv. Efter VM skapades en film där Patrik delar med sig av sina och andras erfarenheter. En snabbkurs i legacy.

Filmen är ett utbildningsmaterial från Riksidrottsförbundet. Läs mer om legacy på www.evenemangslegacy.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad

Lyckad legacy i Halmstad

Ett evenemang eller möte gör alltid avtryck på en destination. Både före, under och efter genomförandet.
Det vi gör runt evenemanget och mötet tillsammans med arrangörer och lokala krafter ger mervärden för alla. För dig som arrangör, för lokala näringslivet och många fler. För att illustrera hur vi tänker har vi tagit fram tre korta filmer: Mer av evenemanget, Mer av mötet och Kunskap föder kunskap. Kanske kan de hjälpa dig i din planering, ge injektion till nya tankar eller bara vara en inspiration. Titta på filmerna nedan och se hur vi tänker.

Mer av evenemanget

I Halmstad gör vi mer av evenemanget tillsammans med invånare, skolor, näringen och hela samhället. Det skapar mervärden som inkludering, utveckling och gemenskap. I den här filmen träffar du Frida Ahlgren, samordnare för Skolan mitt i byn och Ann Johansson chef för Evenemang och Möten på Destination Halmstad.

Mer av mötet

Vi har ett rikt och varierat näringsliv i Halmstad och det ser vi till att dra nytta av på olika sätt. Det är i mötet som riktigt spännande saker sker. I denna film berättar Elisabeth Haglund, vd Hotel Tylösand och Harrie Rademaekers, vd FutuFarm om sina erfarenheter och vikten av att krydda möten med det där lilla extra.

Kunskap föder kunskap

Högskolan i Halmstad är en viktig samarbetspartner till Halmstad Convention Bureau. De bidrar med en unik kunskap till både möten, organisationer och inte minst till Halmstads utveckling. I denna film får du träffa Anders Nelson, vice rektor och Henrika Jormfeldt, professor vid Högskolan i Halmstad. Lyssnansvärt och tänkvärt!

Det kulturella kapitalet

Kulturellt kapital omfattar traditioner, seder och levnadsvanor som går i arv, generation efter generation. mycket tyder på att kreativitet och entreprenörskap ofta hämtar näring ur det kulturella kapitalet.

I filmen nedan hör du Ann Johansson på Destination Halmstad berätta mer om det kulturella kapitalet.

SM-veckan 2021

Vad gav SM-veckan 2021 Halmstad?

Vi utvecklas genom studentcase

Hallå världen! Vi har ett ”studentcase”! Och vad är det för märkvärdigt med det? Jo, för det är ett fantastiskt samarbete med Högskolan i Halmstad och deras studenter. Du anar inte hur mycket det betyder för alla inblandade. Vi får nya insikter, studenterna får jobba i projekt i skarpt läge och Högskolan i Halmstad finns som en trygg bas i hela processen.