English
Publicerad 13 april 2023

24MX Beach Race Enduro 2023 - sammanfattning

Den 18 mars 2023 genomfördes 24MX Beach Race Enduro på Östra stranden i Halmstad för andra gången. Första tävlingen genomfördes 2021 under pandemin. Eftersom det då var ett pilotprojekt genomfördes det utan publik. Den här gången var publik mer än välkommen och cirka 3000 – 3500 personer tog sig till stranden för att se på racet.

Elisabeth Perrone som är en av tävlingsarrangörerna beskrev tävlingsdagen så här: "Stämningen var god och en hel del nyfikna fick nog se motorcykelsport med status för första gången. Food trucks fanns på olika ställen och Ulf Ekehed på Uffes Supermacka kommenterar: ”Jag är nöjd, försäljningen gick som förväntat. Folk var glada trots att de fick stå i kö.”

242 förare tävlade i de olika klasserna och för Guldhjälmsklassen där de yngsta tävlade var det premiär. Guldhjälmsåkarna var lyriska över att få vara med och trots diverse vurpor körde de sina varv utan incidenter, stolta över att ha besegrat sanden och stranden.

Familjesport som genererar glädje och övernattningar

Som vanligt var motionsklassen den största klassen med entusiastiska deltagare i alla åldrar. Det är den här klassen som bär upp svensk enduro, ofta är det en familjesport som går i arv. Efter tävling bor man gärna kvar för att umgås och ha det trevligt. Något som genererar nätter för camping och hotell.

Det är med stolthet man tittar i startlistan för 24MX Beach Race Enduro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och konstaterar att de anmälda kommer ända uppifrån mellansverige, från sydligaste Skåne och från östkust till västkust.

- Utan Destination Halmstad och Halmstads Kommun skulle det inte gå att genomföra ett evenemang som detta där vi tillsammans behöver ta hänsyn till natur och miljö. Beach Race Enduro blir genomförbart i Halmstad tack vare den backup vi får säger Elisabeth Perrone.

Till sist hälsar Elisabeth: En stor eloge till fotbollstjejerna i IF Centern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett gäng glada tjejer som inte backade för några arbetsuppgifter, hela vår tävlingsorganisation var imponerad."

Vi är din möjliggörare

Halmstad Convention Bureau, CVB, finns med hela tiden, ända fram till själva genomförandet. Vi fungerar som arrangörernas möjliggörare genom att vi lotsar och förenklar processen. Samlade och korta avstämningsmöten med berörda tillståndshandläggare gör planeringen lättare för alla inblandade. Det är vad vi vill kalla för smidig lotsning.

Vi bjuder på vårt nätverk

Eftersom vi har ett stort nätverk kan vi även se när det är möjligt att koppla ihop exempelvis näringsliv, akademi eller offentlig sektor med evenemanget. Det har lett till många roliga, annorlunda, kreativa, sociala och samhällsbra projekt.

Vissa evenemangsplatser kräver lite mer

I detta specifika projekt har Halmstad CVB varit med och planerat långsiktigt och strategiskt med arrangören och platsens markägare, som är Halmstads kommun. Detta för att se om det finns framtida utvecklingsmöjligheter. Eftersom platsen är en strand behövde vi säkerställa rutiner och tävlingen genomfördes därför som ett pilotprojekt utan publik. Vid utvärderingen kunde det konstateras av stranden inte tagit skada, och skräp som legat under ytan kom upp i dagen och kunde tas om hand.
Generellt så kontrolleras alla evenemang av markägaren efter själva genomförandet. I det här fallet harvades dessutom stranden efteråt.

Ta hjälp av oss

Ett evenemang är inte bara ett evenemang det är så mycket mer. Och varar så mycket längre. Vill du ha hjälp i din arrangörsroll? Kontakta oss på Halmstad Convention Bureau Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - du får kostnadsfri rådgivning och service.