English
Publicerad 3 april 2023

Sommaren i Halmstad bjuder på Pad(d)elfest med SM-glans

Den 6-8 juli arrangeras ett helt nytt evenemang i Halmstad. I, på och bredvid Nissan. Det är premiär för Halmstad Pad(d)elfest. Bakom evenemanget står Destination Halmstad i samverkan med lokala företag och föreningar. Och det toppas med Mixed-SM i padel som också genomförs för första gången.


Den 6-8 juli erbjuds invånare och besökare en pad(d)elfest längs ån Nissan. Det blir en härlig mix av padel, paddel och paddle. Padel som spelas med rack och boll i glasbur, padel som paddlas i kanot (och rodd) och paddle som SUP -Stand Up Padel. Som besökare ska du kunna slå en serv på padelbanan efter frukosten, paddla SUP efter lunch och avsluta dagen med en kanottur innan middagen.

Halmstad Pad(d)elfest är festen där mat, sport och upplevelser inramas med en go och varm stämning. Längs åstranden vid Örjans vall, Norre Katts park och Västra stranden erbjuds pad(d)elaktiviteter av olika slag. Oavsett om du som besökare är nybörjare eller tillhör eliten inom någon av sporterna så kommer det finnas upplevelser som passar just dig.

SM-glans i Halmstad

Vi på Destination Halmstad är mycket glada över att Halmstad Padel Club har tilldelats arrangörskapet för första sanktionerade Mixed-SM i padel i Halmstad 6-8 juli.Tävlingarna kommer att spelas utomhus 6-8 juli på HBK Padel vid Örjans vall, som huvudarena.

– Mixed-SM har aldrig spelats tidigare och upplägget med att SM spelas på Halmstad Pad(d)elfest som arrangeras av Destination Halmstad, känns oerhört inspirerande säger Mats Harich på Svenska Padelförbundet. Tävlingen kommer att ha plats för 32 lag. Vi hoppas och tror att detta blir ett arrangemang med fokus på det sportsliga, men med härligt kringarrangemang som gör det till en folkfest som blir ihågkommen länge.

Halmstad Pad(d)elfest har fri entré. Ambitionen är ett skönt häng med varm stämning och mycket aktiviteter både i, på och bredvid Nissan.

– Halmstad har en lång historia som både idrotts- och rekreationsstad. Vi har plats för både puls och vila. Att då kunna bjuda in till en fest som inkluderar allt av detta känns helt fantastiskt. Padel har ju så många dimensioner, nu samlar vi ihop det och toppar med Sveriges första Mixed-SM i padel, säger Karolina Davidsson, vd för Destination Halmstad AB.

Om Halmstad Pad(d)elfest

Halmstad Pad(d)elfest arrangeras för första gången av Destination Halmstad i sommar och är en fest i dagarna tre med en härlig mix av padel, paddel och paddle – som i padel, kanot och rodd samt stand up paddle. Evenemanget vänder fokus mot Nissan där vattnet kommer att bubbla av aktiviteter.

Mer information om Halmstad Pad(d)elfest finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Programmet fylls på kontinuerligt.

Kontakt

Bea Lindell

Projektledare Halmstad Pad(d)elfest.
Mobil: 0708-15 64 87. E-post: lindell.bea@gmail.com 

Karolina Davidsson

VD Destination Halmstad
Mobil: 0768-13 74 26. E‑post: karolina.davidsson@halmstad.se

John Kjellgren

Ordförande Halmstad Padel Club
Mobil: 076 - 19 62 192. E-post: john@halmstadpadel.se 

Mats Harich

Verksamhetsutvecklare Tävling, Svenska Padelförbundet
Mobil: 0739-14 02 36. E-post: mats.harich@svenskpadel.se

Länkar