Publicerad 10 februari 2022

Dubbelt så bra att handla i city

Efter ett par års pandemi ska vi nu alla försöka hitta tillbaka till en mer normal tillvaro. Under den här perioden har besöksnäringen kämpat hårt för att hålla sina verksamheter flytande. Halmstads kommun gjorde 2020 en extra stödinsats genom att ge en julklapp i form av presentkort till alla sina anställda. Men vad hände sen?

Jo, vi kan berätta att det blev en ögonöppnare för både privatpersoner och företag. Presentkort är en bra gåva både till jul och i andra sammanhang. Halmstad Tourist Center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har i många år varit återförsäljare av presentkort. 2021 blev det en riktig försäljningsboom! Ett av våra samarbeten är med Halmstad City Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en förening som tillvaratar handlares intressen i stadskärnan som är stadens hjärta. Vi är måna om att den ska leva och utvecklas. Nu kan vi presentera ett fantastiskt resultat.

Försäljningssuccé

– Under 2021 såldes drygt 9000 kort för en total summa på 4,2 miljoner kronor. Det är en markant ökning. Det är viktiga pengar för handlarna i Halmstads city säger Camilla Axelsson, chef för Turistservice på Destination Halmstad AB. Att kommunen valde att ge julgåva till sina anställda i form av presentkort gav försäljningen en rejäl knuff. Det blev succé 2021. Och det verkar hålla sig, vilket är väldigt glädjande eftersom besöksnäringen generellt har haft det, och fortfarande har det tufft.

Kampanj gör presentkortet dubbelt så värdefullt

Fredag den 11 februari gör Halmstad City tillsammans med den ekonomiska föreningen Fastighetsägare i Centrum Halmstad ytterligare en insats för att hjälpa aktörerna i city. Den här gången genom en presentkortskampanj där fastighetsägarföreningen dubblar värdet på kortet. Presentkorten säljs för 250 kronor men är laddade med 500 kr. Det finns ett begränsat antal kort. Man kan köpa ett per person/köptillfälle och du kan endast köpa det på plats på Halmstad Tourist Center med start kl 10.00 imorgon fredag.

– Citypresentkortet har blivit en väldigt uppskattad produkt som bidrar till att stötta centrums verksamheter. Vi har det senaste året sett en stark utveckling försäljningsmässigt, både från privatkunder och företag, så det märks av att halmstadborna vill stötta det lokala. Det är fortfarande oerhört viktigt att stötta det lokala näringslivet för att vi ska ha en levande och välmående stadskärna säger Caroline Bengtsson, cityledare på Halmstad City Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om Halmstad City

Halmstads City Utvecklings AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bildades 1992 och ska genom samordnad marknadsföring förstärka och utveckla Halmstads City som kommersiellt och kulturellt centrum. I samarbete med Halmstads kommun och Fastighetsägarnas Citygrupp i Halmstad deltar Halmstad city i plan- och planeringsfrågor. Tillsammans arbetar de för en stadskärna där känslor lever, drömmar föds och minnen skapas. Bolaget ägs till 88 % av Halmstads City företagarförening och resterande 12% av Halmstads kommun genom Destination Halmstad AB.

Kontakt

Caroline Bengtsson

Cityledare, Halmstad City
Mobil: 0733-12 99 94. E-post: caroline.bengtsson2@halmstad.se

Camilla Axelsson

Chef Turistservice & Destinationsutveckling, projektledare Golfhuvudstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mobil: 0729-74 33 59. E-post: camilla.axelsson@halmstad.se