English
Publicerad 2 februari 2022

2021 blev faktiskt ett evenemangs- och mötesår ändå!

Klassisk styrkelyft under VM i Halmstad 2021

Bild ur årssummeringsfilmen 2021

Vi gör en tillbakablick på ett år med utmaningar och begränsningar. Trots detta fanns det många som anpassade sig efter rådande förutsättningar och kunde genomföra evenemang, möten och aktiviteter om än i en lite annan form.

När vi nu summerar 2021 ser vi att det faktiskt hände en hel del. Kolla den fartfyllda filmen som Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad tagit fram.

Publikfritt var det som gällde för de flesta evenemangen. Möten var antingen digitala, hybrida eller fysiska med begränsat antal deltagare.

Massor med SM gick av stapeln

SM-veckan i Halmstad fick ställas in, men trots det genomfördes det ett antal fristående Sverigemästerskap under sommaren och hösten: SM i friidrott (lag), SM i simning, SM i wakeboard kabel och Swedish Wake Series (kabel), SM i hindersim, lag-SM i friidrott, SM i hinderbana, SM i militär femkamp, SM i beach ultimate frisbee, SM i beachvolley och senior-SM i tyngdlyftning. Dessutom hölls VM i klassiskt styrkelyft i Halmstad och Netu Superweek och pro-series, bordtennis har ett starkt fäste här. I filmen lyfts även Halmstad Hammers sommarhockeyskola.

Viktiga utvecklande möten

Utöver det idrottsliga har det genomförts en världsomspännande digital konferens New Business Models med Högskolan i Halmstad som värd. Ännu ett sätt att framgångsrikt visa upp Halmstad som en nod för kunskap och utveckling. Mötesplats SM-veckan och Destination E-sport är andra exempel. Som du förstår är Högskolan i Halmstad en viktig samverkanspartner som attraherar möten till Halmstad.

Värdar, aktiviteter, pilotprojekt

Vid en årlig Ambassadörslunch hyllar vi de människor, organisationer och föreningar som är med och skapar utveckling. Deras lokala värdskap gör att vi kan värva möten till Halmstad. I filmen finns även klipp från Smaka på Halmstad, Livsmedelsdagarna och European LEADER Association for Rural Development.

Det genomfördes också ett unikt pilotprojekt med Beach Race Enduro på Östra stranden i Halmstad. 2021 blev lite oväntat och otippat ett så mycket bättre mötes- och evenemangsår än förväntat! Nu ser vi framåt. Nytt år och nya tag!

Vi hjälper dig med ditt möte eller evenemang

Är du med i en förening eller branschorganisation? Har ni årliga större möten eller evenemang? Skulle du tycka att det vore roligt om Halmstad fick vara värdstad? Vill du veta hur du ska göra för att värva hit mötet eller evenemanget? Då har vi världens enklaste tips! Kontakta oss på Halmstad Convention Bureau Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Destination Halmstad. Vi hjälper dig hela vägen!