English
Publicerad 12 januari 2022

Vi utvecklas genom studentcase

Hallå världen! Vi har ett ”studentcase”!Och vad är det för märkvärdigt med det? Jo, för det är ett fantastiskt samarbete med Högskolan i Halmstad och deras studenter.

Du anar inte hur mycket det betyder för alla inblandade. Vi får nya insikter, studenterna får jobba i projekt i skarpt läge och Högskolan i Halmstad finns som en trygg bas i hela processen.

Premiär för MediaXpo

Vi har haft förmånen att vara med på MediaXpo då fem olika studentarbeten från programmet Medie- och kommunikationsvetenskap presenterades. Ett av dessa var vårt – jajamän – rubriken på vårt case kanske låter lite knepig: Forskningskommunikation Idrottspsykologi. Men vet du vad, det här är något som är väldigt viktigt. Något som Högskolan i Halmstad är proffs på, och högskolan är dessutom ett Riksidrottsuniversitet där elitidrottare kan kombinera studier med sin idrottskarriär. Så nu vet du det.

Nyttan med evenemang och möten

Sedan kan man ju undra hur man får ihop det med Destination Halmstads verksamhet. Men klura inte i onödan, vi har svaret. Kollegorna på Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad arbetar nämligen ständigt för att värva evenemang och möten till Halmstad. Varför då? Jo, för att det utvecklar hela Halmstad. Det skapar stolthet, engagemang, tillför kunskap och kompetens, bidrar till ett blomstrande näringsliv som ger jobb, attraherar inflyttare och företagsetableringar, och så vidare. Vi stoppar här. För du har nog redan förstått att det här är viktigt för oss alla.

Filmtajm på MediaXpo

I vårt case har studenterna intervjuat Urban Johnson, professor i psykologi, som enkelt och tydlig berättar om hur viktigt det är att kropp och själ hänger ihop. En god själ gör gott för kroppen. Och tvärtom. Glöm aldrig det. Det finns sedan Lag-VM i bordtennis 2018 ett nära samarbete mellan Högskolan i Halmstad med Halmstad Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet. Och i sommar kommer Scandinavian Mixed – världens första helt jämställda golftävling. Mer samarbeten? Jajamän!

”Våra” studenter som gjorde det

Vårt studentgäng, som består av Lova Möller-Nilsson, Olivia Engström, Antonia Dahlgren och Amanda Romedahl, fick en rejäl utmaning av kollegan Linda Hellring som jobbar som projektledare på Halmstad Convention Burea. Tänk att dessa tjejer vågade sig på detta. För hur ska man kunna förklara att idrottsevenemang inte bara är ett evenemang utan har betydelse för högskolan och samhället i stort? Den kopplingen är inte solklar för alla, men den har en avgörande betydelse.

Varför samarbetar vi med studenter? Bra fråga! Här får du ett bra svar!

Högskolan i Halmstad är en motor för utveckling. Tack vare deras spjutspetskompetens inom olika områden kan de evenemang och möten som förläggs i Halmstad få en extra dimension. Det attraherar inte bara övriga forskningsvärlden utan hela samhället och näringslivet. Studenterna är en nyckelfaktor. De ger sig in i projekt med nya ögon och nya ingångar, något som skapar mervärde för oss alla som är inblandade.

5 spännande filmprojekt presenterades vid MediaXpo 2022

Att få vara delaktig i presentationen av studentprojekten är stort. Engagemanget värmer i hjärtat. Så mycket bra som kommer ut från projekten. Det här fick vi ta del av:

  • Getinge Sterilization - en instruktionsfilm för montering av en steriliseringsmaskin.
  • Halmstads kommun, Hemvårdsförvaltningen – vikten av bemötande
  • Destination Halmstad, Halmstad Convention Bureau - forskning inom idrottpsykologi och kopplingen till Halmstad som attraktiv besöksort.
  • Högskolan i Halmstad – programfilm för programmet Medie- och kommunikationsvetenskap.
  • Högskolan i Halmstad - samverkansarenan Hälsolabbet, där externa parter kan göra egna tester med inriktning mot media, sjukvård och hälsa.

    Varje gång vi har en möjlighet kommer vi att samverka med vår högskola och dess studenter. Vi hoppas att du också tar chansen! Det är rena rama energiboosten för både dig och din verksamhet!