English
Publicerad 26 november 2021

Premiärfrossa på Halmstads Teater

När vi tidigt i höstas äntligen kunde öppna upp vår anläggning igen var glädjen större än stor. En teater ska ju vara full av föreställningar, möten och människor. Nu är det så igen. Något som varit särskilt glädjande är att vi har haft, och ska ha, flera Sverigepremiärer!

Två av premiärerna är redan genomförda, det blev succé för bägge. ”Min Sanna Jul” skapade den rätta stämningen inför julen. I ”Sven Ingvars - En liten bit av Värmland” njöt vi av nostalgi och i kväll är det premiär för ”En vits jul” med Björn Gustavsson, Niklas Andersson och Peter Apelgren - publiken kommer att få träna skrattmusklerna.

Två riktigt bra premiärer på gång

En 2021 och en 2022. Båda artisterna har lokal förankring vilket gör det extra roligt. Och båda är kvinnor.

Först ut är Amanda Aasa som den 3 december 2021 återuppstår under nytt namn och nytt koncept på Teaterklubben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Låt oss få presentera Eva Ina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med åtta nya låtar som aldrig har framförts live tidigare. Den riktiga releasen är egentligen inte förrän i mars 2022. Spännande är bara förnamnet på den här föreställningen.

Helt nytt koncept öppnar nya vägar

Amanda har bott i Halmstad och har hunnit medverka i både Idol och Melodifestivalen. Efter att ha blivit fri från skivkontrakt har Amanda ägnat 2021 åt att ta fram en ny organisationsform för artisteri, som ligger till grund för ett startupbolag i musikbranschen som går live 2022. Spelningen 3 december är ett av flera sätt att pröva Eva Ina-konceptet inför lanseringen som beskrivs som musik-Sveriges mest omfattande sett till antal releaser, marknadsföringsbudget och organisation. Från den 25 mars 2022 släpper Eva Ina en ny singel var fjärde vecka i 18 månader och gör 50 vardagsrumsspelningar under samma period.

När kommer den stora kärleken?

Den 9 februari 2022 har allas vår Josefin ”Jossan” Johansson premiär för sin Sverigeturné här på Halmstads Teater. Humorföreställningen ”Den stora kärleken – eller – Vem drog ur proppen?” kommer garanterat bjuda på både skratt och ”aha”. Jossan bor till vardags i Ysby utanför Laholm och vi känner henne från TV-program som exempelvis På spåret och Smartare än en femteklassare.

Vaccinationspass

Från den 1 december 2021 införs vaccinationsbevis som omfattar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Exempel på detta är sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter inomhus med över 100 deltagare. Mer information hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Är du som journalist intresserad av att recensera föreställningarna eller om du har frågor är du välkommen att kontakta

Lizette Sundsten

Bokningskoordinator på Halmstads Teater
073-868 29 17, lizette.hedkvist.sundsten@halmstad.se.

Länkar

Evenemang på Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teaterklubben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotograf: Tobias Johqvist.