English
Publicerad 18 november 2021

Värdefulla mötesvärdar

Har du funderat på att vara värd för ett stort möte? I Halmstads kommun finns det fullt med betydelsefulla människor. Inte minst mötesambassadörerna. Det är de som är lokala värdar för stora möten, konferenser och kongresser.

Vi har pratat med Marielle Arousell, ordförande i SKMF - Sveriges Kart- och Mätningstekniska förening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som jobbar på Bygg- och Miljöförvaltningen på Halmstads kommun. Hon och kollegan Kim Ferm ska vara värdar för en stor konferens i maj nästa år som samlar mellan 250 – 300 deltagare.

Varför ville ni få MätKart22 till Halmstad?

– Vi vill ta chansen att visa upp Halmstad. Men viktigast är ändå kunskapsutbytet. Vi får visa spännande projekt som vi har på gång. Ett exempel är projektet ”Digital samhällsbyggnad” som syftar till att skapa ett effektivt och framtidssäkert digitalt informationsflöde genom samhällsbyggnadsprocessen i Halmstads kommun. Konferensen är också ett bra sätt att omvärldsbevaka. Och fler av våra kollegor kan delta när konferensen hålls lokalt.

Vilka vänder sig MätKart22 till?

– MätKart riktar sig till alla yrkesverksamma och intresserade inom GIS, geografisk informationsteknik, och kart- och mätningsteknik. Det som gör konferensen så bra är att det är många andra kommuner med och det är ett bra tillfälle att utbyta erfarenheter.

Vad betyder GIS?

– GIS står för Geografiska InformationsSystem. Det är ett system för att samla in, hantera, analysera och visualisera information kopplat till en plats. Du använder dig nog av GIS utan att tänka på det. Google maps är exempelvis en GIS-tjänst där du väljer vad du vill ha för information kopplat till en plats.

Om någon vill vara värd för ett stort möte, vad har du för råd?

–Ta kontakt med Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad. Vår kontaktperson, Karin Prina, har hjälpt oss med ansökan för att få mötet. Det är mycket att tänka på, men hon har koll på allt. Karin finns fortsatt med i konferensplanerandet, hon kommer med idéer och är snabb på att återkoppla. Dessutom har den här kontakten lett till ett samarbete med Destination Halmstad som vi förmodligen inte hade haft annars.

Mötesambassadörer som diplomeras

I samband med förra årets digitala diplomutdelning till Halmstads mötesambassadörer fångades Marielles kollega Kim Ferm på film. Ta gärna en titt så får du veta ännu mer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler mötesambassadörer i Halmstad

Nyfiken på vilka det är? Här hittar du några av dem som värvat möten till Halmstad och som har diplomerats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som tack för sina insatser.

Vill du också ha ett stort möte?

  • Är du med i en förening eller branschorganisation?
  • Har ni årliga större möten?
  • Skulle du tycka att det vore roligt om Halmstad fick vara värdstad?
  • Vill du veta hur du ska göra för att värva hit mötet?

Då har vi världens enklaste tips!

Kontakta oss på Halmstad Convention Bureau Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi hjälper dig hela vägen! Och vår service är kostnadsfri.

Därför är möten i Halmstad så viktiga

Möten på hemmaplan skapar goda effekter för hela samhället. Vi får till oss utveckling, kunskap och kompetens. Och det bidrar till att Halmstads besöksnäring mår bra.

Bilden på Marielle är tagen när hon blev intervjuad i samband med en lunch den 10 november 2021 då Halmstads mötesambassadörer hyllades.