English
Publicerad 28 juni 2021

Mötesplats SM-veckan i Halmstad!

Pandemin satte käppar i hjulet för SM-veckan som skulle genomförts i Halmstad nu i sommar. Det blir inga samlade svenska mästerskap men väl Mötesplats SM-veckan 30/6 - 2/7.

Välkommen till tre dagar med spännande seminarier, samtal och intressanta föreläsare direkt från Halmstads Teater 30 juni – 2 juli.

SM-veckan sommar i Halmstad blev inte möjlig att genomföra rent idrottsligt, men en del av evenemanget lever vidare genom Mötesplats SM-veckan. Mötesplats SM-veckan är ett digitalt seminarieprogram som genomförs den 30 juni – 2 juli 2021 i Halmstad. Fokus ligger på aktuell forskning, idrott och besöksnäring.

Högaktuella områden inom idrott

Programmet behandlar olika högaktuella områden inom idrotten. På agendan står frågor som hur elitidrott kan kombineras med studier, idrottens betydelse för integration, hur stadsplanering kan användas för att skapa naturlig rörelse, hur framtidens evenemang ser ut, hur anpassad fysisk aktivitet funkar och vilka ingredienser som krävs för att skapa en träningsmiljö där de aktiva vill stanna länge.

– Mötesplats SM-veckan är plats och arena för samtal, kunskap och inspiration inom högaktuella frågor som på olika sätt berör idrotten. Vi kan inte genomföra en SM-vecka i Halmstad i år på grund av pandemin men vi är väldigt glada över att Mötesplats SM-veckan går att genomföra, säger Per Bergljung, evenemangsansvarig Riksidrottsförbundet.

Mötesplats SM-veckan är öppen för alla och sänds live på SM-veckans Youtube-kanal.

Halmstad välkomnar idrottsverige

– Nu välkomnar vi idrottssverige till Halmstad, men i en annorlunda form. Mötesplats SM-veckan genomförs digitalt från en spännande plats och med ett riktigt bra program. Vi är stolta och glada över att så mycket kunskap inom idrotten kan presenteras från Halmstad, Högskolan i Halmstad och idrottens organisationer, säger Ann Johansson, Chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad.

Mer information, anmälan samt hela programmet finns i sin helhet på Mötesplats SM-veckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mötesplats SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., RF-SISU Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Destination Halmstad, Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Högskolan i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakter

Per Bergljung

Evenemangsansvarig, Riksidrottsförbundet
per.bergljung@rfsisu.se, 070-609 62 17

Ann Johansson

Chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad
ann.johansson@halmstad.se, 070-670 75 84