Publicerad 2 juni 2021

Mötesplats SM-veckan 2021

Rullskidåkare i Halmstad under Sm-veckan

Mötesplats SM-veckan är ett digitalt seminarieprogram som genomförs den 30 juni – 2 juli 2021 i Halmstad. Fokus ligger på aktuell forskning, idrott och besöksnäring. Alla som är intresserade av dessa frågor är välkomna att delta.

På agendan står frågor som hur elitidrott kan kombineras med studier, idrottens betydelse för integration, hur stadsplanering kan användas för att skapa naturlig rörelse, hur framtidens evenemang ser ut, hur anpassad fysisk aktivitet funkar och vilka ingredienser som krävs för att skapa en träningsmiljö där de aktiva vill stanna länge.

SM-veckan sommar i Halmstad blev inte möjlig att genomföra rent idrottsligt, men en del av evenemanget lever vidare genom Mötesplats SM-veckan. Det är en gedigen serie med seminarium under tre dagar med fokus på forskning kring idrott och evenemang. Mötesplats SM-veckan genomförs digitalt från en studio som kommer att byggas upp på Halmstads Teaters stora scen, bara det är ett möte i sig när kultur och idrott förenas på en plats med mycket historia.

– Nu välkomnar vi idrottssverige till Halmstad, men i en annorlunda form. Mötesplats SM-veckan genomförs digitalt från en spännande plats och med ett riktigt bra program. Vi är stolta och glada över att så mycket kunskap inom idrotten kan presenteras från Halmstad, Högskolan i Halmstad och idrottens organisationer, säger Ann Johansson, Chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad

Högaktuella områden inom idrotten

Programmet behandlar olika högaktuella områden inom idrotten. Hur kan idrotten bli en tydligare del av samhällsplanering, kan platser för spontanidrotten komma in tidigare i planeringen av ett bostadsområde? Hur fungerar det med dubbla karriärer, elitidrottsatsning i kombination med studier skapar en hållbar framtid för den enskilde individen. Idrottens betydelse för interkulturella möten och vilka är förutsättningar för att alla ska kunna utöva idrott. Programmet finns i sin helhet på Mötesplats SM-veckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– Mötesplats SM-veckan lanserades första gången i Malmö 2019. Riksidrottsförbundet såg vinsten med att förena idrott och forskning och göra det tillgängligt för flera. Årets program är riktigt gediget och med en digital sändning möjliggörs det för så många fler att delta, säger Åsa Agmyr, Idrottskonsulent, RF-SISU Halland

Mötesplats SM-veckan är öppen för alla - boka valfria seminarium

Mötesplats SM-veckan är öppen för alla, varje seminarium bokas för sig via länk på Mötesplats SM-veckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mötesplatsen arrangeras av RF - Riksidrottsförbundet, RF-SISU Halland, Destination Halmstad, Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad.

För mer information, kontakta

Åsa Agmyr

Idrottskonsulent, RF-SISU Halland
asa.agmyr@rfsisu.se, 070-341 40 03

Ann Johansson

Chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad
ann.johansson@halmstad.se, 070-670 75 84

Länkar