English
Publicerad 9 mars 2021

Beach Race Enduro flyttas till hösten 2021

Vy över Östra stranden i Halmstad

Beach Race Enduro på Östra Stranden i Halmstad flyttas fram till hösten 2021.

På grund av de senaste veckornas förvärrade pandemisituation har arrangören, efter samtal med Smittskydd Halland, tagit beslutet att flytta fram tävlingen till hösten 2021.

Tävlingen är Sveriges första strandrace i Enduro och planerades att genomföras 20 mars på Östra Stranden i Halmstad. Den hade givits ett undantag från det allmänna tävlingsförbud som Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, Svemo, utfärdat. Men nyligen begränsade Svemo undantaget ytterligare så att barn och vuxna inte längre får tävla tillsammans.

Samtidigt har arrangörerna samtalat med Smittskydd Halland kring den förvärrade smittspridningen i Halland. Tillsammans har de konstaterat att resandet till tävlingen från andra regioner är problematiskt i nuläget.

– Vi har beslutat att flytta fram till i höst, efter samtal med Smittskydd Halland och i enlighet med Svemo:s nya direktiv. Det är ett otroligt stort intresse för att tävla bland våra förare men vi vill inte bidra till ökad smittspridning i läget vi är i nu. Givetvis vill vi ha med ungdomarna i tävlingen, de är ju framtiden. Nu hoppas vi kunna genomföra en ännu bättre tävling i höst, säger Elisabeth Perrone, talesperson för organisationen av Beach Race Enduro.

Nytt tävlingsdatum meddelas senare. Beach Race Enduro arrangeras av Elisabeth Perrone och Staffan Bergman i samarbete med föreningarna Lidköpings MCK och MCK Hallandia.

First Camp Hagön är officiell boendeanläggning för tävlingen. För campingen är tävlingen ett viktigt tillskott under lågsäsongen.

– Vi är väldigt glada att den här typen av evenemang hamnar i Halmstad. Den skapar viktiga intäkter för oss i en period när det annars är väldigt låg aktivitet, säger destinationschef Stefan Göras.

Halmstad Convention Bureau har under det senaste året arbetat fokuserat för att få arrangörer i Halmstad att flytta fram sina evenemang istället för att ställa in. Nyligen flyttades Vävmässan fram från 2021 till 2022.

– Evenemang utanför sommarmånaderna är viktiga för vår besöksnäring. Arrangörerna för Beach Race Enduro är noggranna och erfarna. De har planerat tävlingen i flera års tid och skött tillståndsprocessen exemplariskt. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

Läs mer

www.beachraceenduro.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information, kontakta

Elisabeth Perrone

Arrangör Beach Race Enduro
Mobil: 0706-22 71 86
E-post: betts@telia.com

Linda Hellring

Projektledare Halmstad Convention Bureau, Destination Halmstad
Mobil: 0706-65 25 71
E‑post: linda.hellring@halmstad.se